З усіх домашніх вихованців, мабуть найскладнішим є догляд за собакою.

Песик потребує багато простору, його постійно треба вигулювати, та й не кожна порода призначена для життя в квартирах. Однак для тих, кому не подобаються кішки і хоче завести саме песика, є величезний вибір вихованців, які призначені, щоб валятися в господарському ліжку. І клопоту з такими породами істотно менше.

Які породи собак найкраще підходять для квартир, розповідає Полемика з посиланням на Woman Life.

Басенджі

Африканська порода гладкошерстих собак — ідеальний кандидат для домашнього улюбленця. В них практично відсутній запах і є кумедна звичка вмиватися лапою, наче кішка. Проте величезним плюсом цієї породи є те, що собака не гавкає. Представники цієї породи видають звуки, що чимось схожі на бурчання, і то лише тоді, коли дуже схвильовані.

Пудель

Пуделі — найзнаменитіші декоративні собаки. Відомо, що в Середньовіччя така порода собак була виключно в осіб королівської крові, за що песика прозвали королівським. Крім дуже миловидної зовнішності, пуделі маю розвинений інтелект. У рейтингу найрозумніших собак вони займають почесне друге місце.

По теме:  Выбор поверхностного насоса: на что обращают внимание покупатели?
Фото: PetAdvisor

Папійон

Маленька кумедна собачка зі стоячими вухами — одна з різновидів спанієля. Песики маю завзятий характер і нестримну тягу до веселощів. Тому, хто бажає завести собі компаньйона, з яким можна годинами валятися на дивані, краще зробити вибір на користь іншої породи.

Фото: OLX

Вест-хайленд-уайт-тер’єр

Колись маленькі білі песики були справжніми мисливцями на теренах Шотландії. Зараз вони служитимуть відмінним вибором у якості домашнього улюбленця. Проте за ними дещо складно доглядати, адже вони потребують постійного вичісування, щоб шерсть залишалася м’якою. А ще вест-хайленд-уайт-тер’єри потребують постійних фізичних навантажень.

Фото: Redka

Далматинець

Красива і розумна собака, якій не потрібен особливий догляд, крім постійної уваги. Далматинцям потрібні тривалі активні прогулянки, щоб пес не сумував. Якщо не обділяти його увагою, то можна отримати велику люблячу собаку із цікавим характером.

Фото: ukr.media

Головне, не забувати золоте правило, яке вивів Антуан де Сент-Екзюпері: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили».

Раніше Полемика писала про те, як самостійно створити дизайн кімнати.