Пончики заслужили велику популярність в різних країнах - завдяки нескладному приготуванню та різномаїттю начинок.

Пончики заслужили велику популярність в різних країнах — завдяки нескладному приготуванню та різномаїттю начинок.

Ці пончики на сметані максимально схожі до класичних, однак відрізняються простотою рецепту — не потрібно чекати підняття тіста.

Про те, як приготувати пончики на сметані, розповідає Полемика з посиланням на кулінарний YouTube-канал «ТІАНА готувати просто».

Що потрібно для пончиків на сметані

Для того, щоб приготувати цей смачний десерт, вам знадобляться:

  • борошно — 400 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 50 г;
  • сметана — 125 г;
  • олія — 70 мл;
  • розпушувач — 7 г;
  • сіль – дрібка;
  • ванілін — дрібка ;
  • цукрова пудра — до смаку.

Спосіб приготування

Змішайте у мисці яйце, цукор і сіль. Додайте 70 мл олії та сметану – перемішайте масу до однорідності. Просіяне борошно додайте до яєчної суміші разом з розпушувачем і ваніліном.

Після того, як тісто замішане, його потрібно розкатати приблизно в 1,5 см завтовшки. Далі виріжте за допомогою формочок майбутні пончики.

Налийте у глибоку пательню олію так, щоб пончики були повністю занурені у неї. Обсмажте їх до золотистої скоринки з обох сторін.

По теме:  Виниловый ламинат: главные преимущества такого пола

Готові пончики викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло. Присипте цукровою пудрою – і насолоджуйтесь смаком.

Раніше Полемика писала про те, коли українці святкуватимуть Вербну неділю у 2024 році.