Садівники, які ретельно доглядають за садом, прагнуть, щоб ділянка буянила цвітом та пахучістю від квіток.

Однак деякі рослини можуть стати розповсюдниками хвороб, або потребувати індивідуального догляду, який не підходить більшості квіткам.

Якщо садити квіти тільки з метою, щоб ті красиво цвіли та не потребували ретельного догляду, то є ймовірність, що ви оберете рослини, які завдадуть шкоди всьому саду. Які рослини краще не садити у саду, розповідає Полемика з посиланням на Ukr.media.

Які квіти варто уникати при посадці

  • Штамбова козяча верба. Грибкове захворювання проявляється іржавим нальотом на листі.
  • Мальва. Грибкове захворювання у вигляді іржі перешкоджає нормальному росту і цвітінню інших рослин, хоча не вражає їх.
  • Флокси. Хоча це дуже гарні квіти, вони вимагають індивідуального догляду, оскільки схильні до поширення борошнистої роси.
  • Ялівець. Ця рослина може поширювати іржу на груші, яблуні та горобині на відстані до 100 метрів. Однак якщо ви все ж вирішили посадити його в саду, то краще підібрати для нього місце далі від фруктів та ягід.
  • Кінський каштан. Не рекомендується висаджувати цю рослину у середній смузі через схильність до грибкових захворювань, які потребують регулярної обробки з ранньої весни до цвітіння. Окрім того, з нього опадає дуже багато хворого листя.
По теме:  Светодиодный прожектор. Лучшее предложение от компании Upper

Раніше Полемика писала про те, як захистити огірки та помідори від хвороб.