Свіжовиловлена риба значно корисніша за морожену.

Проте, для правильного вибору риби варто знати кілька секретів.

Про те, як вибрати свіжу рибу, розповідає Полемика із посиланням на публікацію нутриціолога Анастасії Голобородько в Telegram.

Як вибрати свіжу рибу

Несвіжа риба відрізняється від свіжої запахом, який віддалено схожий на морську воду або чистий ставок, а також несвіжа риба має тьмяний колір.

Голобородько поділилась ознаками, які відповідають абсолютно свіжій рибі.

  • Очі свіжої риби мають бути яскравими, ясними, чорними чи прозорими, і аж ніяк не каламутними.
  • Сама риба має бути пружною та щільною. Якщо при натисканні пальцем на ній утворюється вм’ятина – вона не свіжа.
  • Луска свіжої риби блискуча, гладенька та щільно прилягає до тіла.
  • Зябра червоного або рожевого кольору. Тьмяний колір свідчить про те, що риба не першої свіжості.
  • Свіжовиловлена риба матиме пружний та вологий хвіст. Сухий та загнутий свідчить про те, що вона вже давно не втратила свою свіжість.

«Купуйте рибу за день до приготування або безпосередньо напередодні. Пам’ятайте, що свіжовиловлена риба, або та, що зберігається на льоді — завжди буде смачніше, ніж заморожена», — наголошує Голобородько.

По теме:  Учимся искусству составления букетов на сайте Складчина

Раніше Полемика писала про те, як правильно заварити чай, щоб повністю розкрити його смак.