Кожного дня люди займаються приготуванням їжі, але під час цього процессу може виникати чимало проблем.

Особливо це стосується приготування рису – він може злипатись і пригоряти до дна каструлі.

Що потрібно додати до рису, щоб він не прилипав до каструлі, розповідає Полемика з посиланням на сайт Huffingtonpost.

Що потрібно зробити з рисом перед варінням

Варто зазначити, що саме від промивання залежить, чи склеяться зерна під час приготування.

Спочатку потрібно промити рис декілька разів до прозорої води. Це буде вказувати на те, що крохмаль на рисі добре вимився.

Щоб рис не прилипав до дна каструлі під час приготування, варто додати лимон.

Після того, як ви поставили каструлю з рисом на вогонь, до закипання додайте у воду трохи лимонного соку — приблизно одну столову ложку. Таким чином після приготування рис набуде ідеальної пишної консистенції та не прилипне.

Крім того, що зернята не злипнуться, а цитрусові нотки лимона роблять смак рису яскравішим.

До того ж існує ще один спосіб, який допоможе приготувати рис розсипчастим та рівномірно приготовленим. Перед кип’ятінням у воду можна додати трохи олії (2-3 столових ложки).

По теме:  Словацькі перевізники збираються повністю заблокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

Який рис краще обирати

Нешліфований рис називають бурим або коричневим. Він відрізняється від білого тим, що його зерно має додатковий верхній шар. Через це він містить трохи більше клітковини та рослинних сполук, таких як флавоноїди, а також мінералів та вітамінів групи B.

Варто зазначити, що і коричневий, і білий рис не містять глютену. Білий рис, як правило, досить нейтральний та м’який на смак, а коричневий має більш щільну текстуру й горіхові нотки.

Як обрати якісний рис

  • Упаковка має бути герметичною — на ній повинна міститись інформація про виробника, склад продукту та термін придатності.
  • На вигляд зернятка мають бути цілі, однакового розміру та кольору (якщо це шліфований рис).
  • В упаковці не має бути сміття та лушпиння.
  • Важливо знати, що жовтий відтінок може мати лише пропарений рис. В інших випадках це може вказувати на те, що порушені правила зберігання рису.

Раніше Полемика писала про те, як вибрати якісну свіжу рибу.