Навіть у травні не варто забувати про сад та клумби з урахуванням того, що існують рослини, які обов'язково потрібно обрізати.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Mirror.

Які рослини потрібно обрізати в травні

До кінця весни варто приділити час двом рослинам. Експерт із садівництва Монті Дон зазначає, що це обов’язково варто зробити, якщо плануєте побачити багато квітів наступного року.

І перша рослина, яка потребує обрізання — тюльпан. Наразі їхні квіти вже зів’яли, проте багато хто просто залишив їх на клумбі забуваючи про те, що тюльпани також необхідно обрізати дотримуючись певних правил.

Не рекомендується відламувати чи зривати висушені квіти та верхівку тюльпанів. Для видалення обережно зріжте їх секатором. Також не зрізайте стебла й листи, це лише нашкодить рослині.

Ще одна рослина, якій варто приділити більше уваги, це клематис. Зазвичай квітки на ньому з’являються влітку, але є і ранні види, і зараз йдеться саме про них.

Коли клематис повністю відцвітає, варто обрізати всі квіти. Така процедура дозволить рослині подарувати більше барвистих пелюсток наступного року.

«Квіти формуються на всіх нових приростах, утворених з цього періоду до пізнього літа, тому, якщо ви обрізаєте їх значно пізніше, ви видалите потенційні квіти, які зацвітуть наступної весни», — вважає експерт.

По теме:  Устройте себе и детям праздник с помощью квест комнаты

Раніше Полемика писала про те, чому досвідчені городники радять садити календулу на городі.