Деруни під грибним соусом вам настільки сподобаються, що це стане вашою улюбленою стравою.

Деруни – це традиційна українська страва, яка може потішити своїм неповторним смаком та ситністю. Вони готуються не тільки з картоплі, а й з кабачків, буряка та інших овочів, а подавати можна з різноманітними соусами. Найкраще до дерунів підходить грибний соус. Він додає дерунам додаткової ароматності та пікантності. Полемика ділиться рецептом дерунів з грибами, які ми точно куштували у Карпатах.

Для приготування страви, вам знадобиться:

Для дерунів:

  • картопля — 1 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйця – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • сіль та перець за смаком
  • олія для смаження.

Для грибного соусу:

свіжі гриби (білі, лисички, підосичники) – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • вершкове масло – 1 ст. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • сушений чебрець – 1 ч. л.;
  • сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування

Готуємо деруни

  • Очищаємо картоплю та цибулю.
  • Натираємо картоплю на тертушці та віджимаємо зайву рідину.
  • До картоплі додаємо терту цибулю, яйце, борошно, сіль та перець. Перемішуємо до однорідності.
  • Розігріваємо на сковороді олію.
  • Далі викладаємо тісто ложкою на сковороду, формуючи деруни.
  • Смажимо деруни з обох боків до золотистого кольору.
По теме:  Українські партизани провели розвідку аеродрому у Джанкої

Готуємо грибний соус

  • Нарізаємо гриби скибочками.
  • Цибулю також нарізаємо дрібно, часник потрібно подрібнити.
  • Розігріваємо на сковороді вершкове масло.
  • Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо часник та гриби. Смажимо, помішуючи, до готовності грибів.
  • Далі додаємо борошно та продовжуємо смажижти протягом 1 хвилини.
  • Вливаємо трохи води або бульйону, щоб утворився соус.
  • Додаємо сметану, чебрець, сіль та перець. Перемішуємо.
  • Тушкуємо соус на повільному вогні протягом 5 хвилин.
  • Поєднуємо деруни і соус.

Корисні поради

  • Для більш пишних дерунів можете додати до тіста 1 ч. л. розпушувача.
  • Для приготування грибного соусу можна використати будь-які інші гриби, які вам подобаються.
  • Деруни можна подавати не лише з грибним соусом, але й зі сметаною, йогуртом, зеленню або аджикою.

Деруни з грибним соусом – це проста і в той же час неймовірно смачна страва, яка стане чудовою вечерею або обідом для всієї родини.

Раніше Полемика писала про те, як приготувати домашню локшину, яка смакуватиме усій сім’ї.