Деяким військовозобов'язаним українцям, які наразі перебувають в інших країнах, доведеться повернутися до України і з’явитися в ТЦК.

Це стосується тих громадян, які мають у застосунку «Резерв+» статус «У розшуку».

Про це повідомляє Полемика з посиланням на речника Міністерства оборони України Дмитра Лазуткіна в ефірі телемарафону.

За словами Лазуткіна, громадяни, які завантажили застосунок «Резерв+» і побачили там статус «У розшуку», порушили правила військового обліку.

«Тобто, наприклад, знялася з обліку в одному місті, а в іншому не стала. Або не стала взагалі — виїхала, коли їй ще не було 17 років, а от зараз прийшов час. І так далі. Є низка причин», — пояснили в Міноборони.

Речник оборонного відомства додав, що з цієї групи громадян малоймовірно вдасться залучити велику кількість до ЗСУ. Ба більше, в Міноборони також розуміють, що далеко не усі повернуться до України.

Водночас Лазуткін зазначив, що українці, які виїхали за кордон, все одно залишаються громадянами цієї країни, тому відповідне законодавство на них розповсюджується.

Хто і коли повинен оновити дані

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Відповідно до нього, всі військовозобов’язані українці віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані. Це потрібно зробити до 16 липня 2024 року. Оновити дані можна у застосунку «Резерв+», ТЦК чи ЦНАПі.

По теме:  Школярам у Маріуполі промиватимуть мізки, регулярно показуючи відеовиступи Путіна

Раніше Полемика писала про те, кому і які дані потрібно оновити до 16 липня.