Серед консервації на зиму ікра з баклажанів є найбільш популярною, адже вона зберігається протягом усього холодного періоду. Цю ікру люблять за те, що її можна поєднувати майже з усіма гарнірами.
Як приготувати баклажанну ікру на зиму, розповідає Полемика з посиланням на НВ.
Інгредієнти
- Баклажани — 2 кг
- Помідори — 2 кг
- Перець болгарський — 1 кг
- Перець чилі — 3 стручки
- Морква — 0,5 кг
- Часник — 1 головка
- Цибуля — 4 шт.
- Кріп — пучок
- Олія — 400 мл
- Оцет 9% — 100 мл
- Цукор — 3 ст. л.
- Сіль — 2 ст. л.
Вам також варто спробувати приготувати кабачкові вафлі з сиром.
Спосіб приготування
Миємо і чистимо овочі. Пропускаємо всі овочі, крім цибулі, через м’ясорубку. Кожен овоч подрібнюємо окремо та складаємо у окрему ємність. Блендер для цього рецепту не підійде, адже у отриманій овочевій масі мають залишатися шматочки.
Часник пропускаємо через прес, а цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Подрібнюємо кріп.
Розігріваємо на плиті сотейник з олією та підсмажуємо у ньому цибулю до золотистої скоринки.
Додаємо баклажани та підсмажуємо протягом 10 хвилин.
Потім додаємо моркву та смажимо овочі ще 5 хвилин.
Далі додаємо перець, болгарський та чилі й, і смажимо ще кілька хвилин, не забуваючи помішувати.
Потім наливаємо в сотейник оцет, додаємо помідори та тушкуємо ще 30 хвилин.
Після цього додаємо сіль, цукор, кріп, часник і потушкуємо 15 хвилин.
Розкладаємо готову ікру по заздалегідь простерилізованим банкам, закриваємо кришками, залишаємо, щоб вони остигнули, а потім ставимо у прохолодне місце.
Ваша закуска готова! Смачного!
Раніше Полемика писала про те, як правильно смажити картоплю, щоб вона не розвалювалась.