Баклажанна ікра
Складно знайти кращу закуску на зиму, ніж баклажанна ікра.

Серед консервації на зиму ікра з баклажанів є найбільш популярною, адже вона зберігається протягом усього холодного періоду. Цю ікру люблять за те, що її можна поєднувати майже з усіма гарнірами.

Як приготувати баклажанну ікру на зиму, розповідає Полемика з посиланням на НВ.

Інгредієнти

  • Баклажани — 2 кг
  • Помідори — 2 кг
  • Перець болгарський — 1 кг
  • Перець чилі — 3 стручки
  • Морква — 0,5 кг
  • Часник — 1 головка
  • Цибуля — 4 шт.
  • Кріп — пучок
  • Олія — 400 мл
  • Оцет 9% — 100 мл
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Сіль — 2 ст. л.

Вам також варто спробувати приготувати кабачкові вафлі з сиром.

Спосіб приготування

Миємо і чистимо овочі. Пропускаємо всі овочі, крім цибулі, через м’ясорубку. Кожен овоч подрібнюємо окремо та складаємо у окрему ємність. Блендер для цього рецепту не підійде, адже у отриманій овочевій масі мають залишатися шматочки.

Часник пропускаємо через прес, а цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

Подрібнюємо кріп.

Розігріваємо на плиті сотейник з олією та підсмажуємо у ньому цибулю до золотистої скоринки.

По теме:  Українців «придавить» морозцем: прогноз на найближчі дні

Додаємо баклажани та підсмажуємо протягом 10 хвилин.

Потім додаємо моркву та смажимо овочі ще 5 хвилин.

Далі додаємо перець, болгарський та чилі й, і смажимо ще кілька хвилин, не забуваючи помішувати.

Потім наливаємо в сотейник оцет, додаємо помідори та тушкуємо ще 30 хвилин.

Після цього додаємо сіль, цукор, кріп, часник і потушкуємо 15 хвилин.

Розкладаємо готову ікру по заздалегідь простерилізованим банкам, закриваємо кришками, залишаємо, щоб вони остигнули, а потім ставимо у прохолодне місце.

Ваша закуска готова! Смачного!

Раніше Полемика писала про те, як правильно смажити картоплю, щоб вона не розвалювалась.