Прибирання
Прибирання в холодну пору року вимагає особливого підходу, адже в цей період повітря стає більш сухим, а кількість пилу та бруду має тенденцію на збільшення через закриті вікна та опалення.

Варто мати на увазі, що зміна сезону має вплив на чистоту всередині вашої оселі. Тому правильна організація прибирання не тільки поверне бажану чистоту, але й надасть будинку комфорту та затишку для здоров’я. Полемика розповідає, що варто врахувати під час прибирання в холодну пору.

Як правильно робити прибирання восени та взимку

Плануйте свій тижневий розпорядок

Необов’язково виконувати всі завдання за один день, проте їх можна виконати в певні дні. Варто пам’ятати, що у холодну пору року необхідно проводити прибирання щотижня. Також щотижня міняйте простирадла, рушники та всілякі ганчірки, щоб на них не накопичувалися мікроби. Не зайвим буде протирання пилу із усіх поверхонь, які ви не використовуєте регулярно. Нарешті, потрібно підмести та вимити підлогу. Головний лайфхак: розбийте всі завдання на кілька днів, щоб потроху провітрювати приміщення.

Слідкуйте за входом до будинку

Сніг та бруд мають залишатись надворі, а не в приміщеннях, адже вони мають негативний вплив на здоров’я родини та гостей. Переконайтеся в чистоті головного входу: регулярно прибирайте сніг і бруд, змінюючи придверний килимок (або очищаючи його). Лайфхак: не забувайте про бруд і сніг на підвіконнях із зовнішнього боку вікна, а також про внутрішній бік підвіконь у кожній кімнаті.

По теме:  Суворі морози чи довгоочікувана відлига? Синоптик розповіла про погоду найближчими днями

Знайдіть місце для брудного взуття

Допоможе заощадити багато часу та сил полиця для взуття біля входу. Поміщайте туди брудне взуття та всілякі миючі засоби, щоб очищати все одразу після входу до будинку.

Забирайте сіль із підлог

Сіль – шкідник у зимові місяці: поступово, в результаті зміни температур, вона починає псувати вашу підлогу. Не залишайте без уваги невеликі тріщини в підлозі, куди можуть потрапити великі крупинки солі.

Очистіть усі великі предмети

Восени та взимку варто чистити як меблі, так і килими ферментним очищувачем, для знищення бактерій та потенційних алергенів. Якщо є така можливість, позбудьтесь пилу за допомогою пилососа.

Мийте вікна

Хоча взимку вікна відкривають рідше, їх також рекомендується мити: пил і конденсат можуть стати причиною появи цвілі. Для очищення використовуйте миючі засоби з антибактеріальними властивостями або оцет.

Раніше Полемика писала про те, які рослини можна садити під зиму і як це правильно робити.