Помідори
Важко знайти дачника, який не хотів би мати рясний і якісний урожай з городу.

Саме тому садівники використовують різні хитрощі та намагаються поліпшити стан ґрунту, а також боротися зі шкідниками та хворобами.

Полемика з посиланням на УНІАН розповість, чим підживлювати виснажену землю так, щоб врожай потішив.

Чи можна закопувати помідори в землю

За словами досвідчених дачників, таке народне добриво практично універсальне та здатне розв’язати відразу кілька проблем. По-перше, томати «віддають» корисні речовини іншим культурам, завдяки чому посилюється їхнє зростання. По-друге, якщо закопати помідори в землю, то насіння томатів приживеться, а наступного сезону такий самосів принесе великі й соковиті плоди.

Крім того, якщо ви не знаєте, чим збагатити землю, то зважте на те, що помідори містять фосфор, калій і азот. Ці речовини корисні як для рослин, так і для самого ґрунту. Вони здатні захистити від хвороб та покращити стан ґрунту — завдяки аерації, земля стає більш пухкою.

Також дачники нагадують, що кращого народного засобу захисту рослин від шкідників і хвороб, ніж томати, не варто й шукати. У своєму складі помідори мають фунгіциди, які перешкоджають виникненню грибкових захворювань. І з огляду на той факт, що різні шкідники дуже люблять томати, якщо плоди будуть під землею, комахи до них не матимуть доступ.

По теме:  Що можна і не можна садити на грядці після часнику та цибулі у липні: поради досвідчених городників

Як правильно висаджувати томати в ґрунт

Якщо ви прийняли рішення випробувати такі народні засоби від грибкових захворювань рослин і для поліпшення стану ґрунту, то візьміть кілька стиглих томатів і просто закопайте їх у землю цілими. Лунки рекомендується робити максимум 15-20 см у глибину, а між кожною посадкою зберігати відстань у 15 см.

Раніше Полемика писала про те, які рослини можна садити під зиму і як це правильно робити.