Кабачок — це не тільки корисний, але й низькокалорійний овоч, який легко готується та чудово поєднується з іншими продуктами. Про це пише Полемика.
Він не тільки смачний в смаженому вигляді або в оладках, але й може бути основою для багатьох інших страв. Розглянемо кілька рецептів на вечерю з кабачків, які можна приготувати швидко та з доступних продуктів.
Навигация
Фріттата з кабачками
Фріттата — це італійський омлет з різними добавками, такими як овочі, зелень, м’ясо та сир. Кабачки — відмінне доповнення до цієї страви. Для фріттати вам знадобляться:
- 1 кабачок (середній)
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- 4 яйця
- 1/2 склянки молока
- пучок зелені
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль і перець за смаком
Процес: очистіть кабачок від шкірки, наріжте його соломкою, так само наріжте перець і цибулю кубиками. Обсмажте цибулю до м’якості, додайте кабачки, посоліть і поперчіть. Залийте яйцями з молоком і зеленню, готуйте на повільному вогні або в духовці при температурі 180°C протягом 15-20 хвилин.
Піца з кабачків
Для приготування піци з кабачків не потрібно тіста, що робить процес дуже швидким. Інгредієнти:
- 2 кабачка
- 1 яйце
- 1 куряча грудка
- 1 помідор
- 100 г твердого сиру
- 1 пучок кропу і петрушки
- 1 пучок зеленого лука
- 5 ст. л. муки
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- 50 г вершкового масла
Натріть кабачки, віджміть зайву вологу, додайте яйце, муку, зелень і спеції. Викладіть суміш на змащену форму, зверху покладіть курку та помідор, посипте сиром і запікайте в духовці при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин.
Суп-пюре з кабачків
Для тих, хто не хоче використовувати духовку, можна приготувати легкий і смачний суп-пюре з кабачків. Інгредієнти:
- 2 кабачка
- 200 мл вершків
- 1 ч. л. солі
- 1 пучок кропу
- ржані сухарики за бажанням
Натріть кабачки на тертці і варіть їх у воді до стану пюре. Додайте сіль, збийте блендером, додайте кріп і вершки. Подавайте з сухариками.
Мариновані кабачки
Кабачки також можна маринувати для гострого і солодкого смаку, який ідеально підходить до риби або м’яса. Для цього потрібні:
- 2 кабачка
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ч. л. чорного перцю
- 1/2 ч. л. червоного перцю
- 1 пучок кропу
- 2 ст. л. оцту
- 6 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. меду
Наріжте кабачки слайсами, посоліть і залиште на 30 хвилин. Для маринаду змішайте кріп, часник, перці, олію і мед. Замариновані кабачки залиште на 2-8 годин.
Котлети з кабачків і курки без муки
Для котлет з кабачками не потрібна мука, вони виходять м’якими і повітряними. Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 500 г курячої грудки
- 2 яйця
- 3-4 ст. л. картопляного крохмалю
- рослинна олія для смаження
Натріть кабачок, відіжміть сік і змішайте з курячим фаршем, яйцями, крохмалем і спеціями. Обсмажте котлети на середньому вогні.
Закусочний торт з кабачків
Якщо оладки вже набридли, спробуйте приготувати кабачковий торт. Це не тільки смачно, але й оригінально. Інгредієнти:
- 1,2 кг кабачків
- 2 моркви
- 2 цибулини
- 300 г сметани
- 3 яйця
- 4-5 ст. л. муки
Натріть овочі, обсмажте моркву і цибулю, а потім додайте всі інгредієнти в тісто. Обсмажте коржі та збирайте торт, чергуючи їх з соусом і овочами.
Маффіни з кабачків
Не тільки солоні страви з кабачків можуть бути смачними! Спробуйте приготувати солодкі маффіни з кабачками. Інгредієнти:
- 190 г кабачків
- 120 мл рослинної олії
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 220 г муки
- 1 ч. л. кориці
Змішайте всі інгредієнти та випікайте при температурі 180°C протягом 20 хвилин.
Також вас може зацікавити Таро-розклад на тиждень з 16 по 22 червня з порадами карт і прихованими підказками долі.