Що приготувати з кабачків
7 рецептів з кабачками на кожен день.

Кабачок — це не тільки корисний, але й низькокалорійний овоч, який легко готується та чудово поєднується з іншими продуктами. Про це пише Полемика.

Він не тільки смачний в смаженому вигляді або в оладках, але й може бути основою для багатьох інших страв. Розглянемо кілька рецептів на вечерю з кабачків, які можна приготувати швидко та з доступних продуктів.

Фріттата з кабачками

Фріттата — це італійський омлет з різними добавками, такими як овочі, зелень, м’ясо та сир. Кабачки — відмінне доповнення до цієї страви. Для фріттати вам знадобляться:

  • 1 кабачок (середній)
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 4 яйця
  • 1/2 склянки молока
  • пучок зелені
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль і перець за смаком

Процес: очистіть кабачок від шкірки, наріжте його соломкою, так само наріжте перець і цибулю кубиками. Обсмажте цибулю до м’якості, додайте кабачки, посоліть і поперчіть. Залийте яйцями з молоком і зеленню, готуйте на повільному вогні або в духовці при температурі 180°C протягом 15-20 хвилин.

Піца з кабачків

Для приготування піци з кабачків не потрібно тіста, що робить процес дуже швидким. Інгредієнти:

  • 2 кабачка
  • 1 яйце
  • 1 куряча грудка
  • 1 помідор
  • 100 г твердого сиру
  • 1 пучок кропу і петрушки
  • 1 пучок зеленого лука
  • 5 ст. л. муки
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • 50 г вершкового масла

Натріть кабачки, віджміть зайву вологу, додайте яйце, муку, зелень і спеції. Викладіть суміш на змащену форму, зверху покладіть курку та помідор, посипте сиром і запікайте в духовці при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин.

Суп-пюре з кабачків

Для тих, хто не хоче використовувати духовку, можна приготувати легкий і смачний суп-пюре з кабачків. Інгредієнти:

  • 2 кабачка
  • 200 мл вершків
  • 1 ч. л. солі
  • 1 пучок кропу
  • ржані сухарики за бажанням

Натріть кабачки на тертці і варіть їх у воді до стану пюре. Додайте сіль, збийте блендером, додайте кріп і вершки. Подавайте з сухариками.

Мариновані кабачки

Кабачки також можна маринувати для гострого і солодкого смаку, який ідеально підходить до риби або м’яса. Для цього потрібні:

  • 2 кабачка
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • 1/2 ч. л. червоного перцю
  • 1 пучок кропу
  • 2 ст. л. оцту
  • 6 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. меду

Наріжте кабачки слайсами, посоліть і залиште на 30 хвилин. Для маринаду змішайте кріп, часник, перці, олію і мед. Замариновані кабачки залиште на 2-8 годин.

Котлети з кабачків і курки без муки

Для котлет з кабачками не потрібна мука, вони виходять м’якими і повітряними. Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 500 г курячої грудки
  • 2 яйця
  • 3-4 ст. л. картопляного крохмалю
  • рослинна олія для смаження

Натріть кабачок, відіжміть сік і змішайте з курячим фаршем, яйцями, крохмалем і спеціями. Обсмажте котлети на середньому вогні.

Закусочний торт з кабачків

Якщо оладки вже набридли, спробуйте приготувати кабачковий торт. Це не тільки смачно, але й оригінально. Інгредієнти:

  • 1,2 кг кабачків
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 300 г сметани
  • 3 яйця
  • 4-5 ст. л. муки

Натріть овочі, обсмажте моркву і цибулю, а потім додайте всі інгредієнти в тісто. Обсмажте коржі та збирайте торт, чергуючи їх з соусом і овочами.

Маффіни з кабачків

Не тільки солоні страви з кабачків можуть бути смачними! Спробуйте приготувати солодкі маффіни з кабачками. Інгредієнти:

  • 190 г кабачків
  • 120 мл рослинної олії
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 220 г муки
  • 1 ч. л. кориці

Змішайте всі інгредієнти та випікайте при температурі 180°C протягом 20 хвилин.

Також вас може зацікавити Таро-розклад на тиждень з 16 по 22 червня з порадами карт і прихованими підказками долі.