Режисер українського документального фільму «20 днів у Маріуполі» Мстислав Чернов до останнього моменту не був упевнений у тому, що саме йому сказати у своїй промові після здобуття премії «Оскар» у номінації «Найкращий документальний фільм».

Про це повідомляє Полемика з посилання на його інтерв’ю, фрагмент якого було розміщено 12 березня на сайті «Голосу Америки».

За словами Чернова, що під час його короткого виступу в залі була найбільша тиша, яку він чув у залі за всю церемонію. Режисер вважає, що це може свідчити про те, що його почули.

Він також розповів, що після церемонії нагородження до нього підійшли кілька людей і сказали, що вони плакали під час його промови. 

«І я був такий щасливий знати, що мої слова дійшли до їхніх сердець», – сказав Чернов.

Журналіст зізнався, що було багато людей з усієї країни, які пропонували йому свої ідеї щодо того, що він скаже у своїй промові в разі перемоги.

Чернов говорить, що важко вирішити, які саме слова вкласти в регламентовані 45 секунд, коли людина знаходиться на сцені.

«До останнього моменту я не був упевнений, що я збираюся сказати. І всі, із ким я спілкувався – режисери, актори, – вони висловлювали підтримку Україні. Вони висловлювали занепокоєння тим, що зараз відбувається», — розповів режисер.

Нагадаємо, зірка проектів «Квартал 95» відзначилася українофобними висловлюваннями.