Найбільший мовник Америки PBS купив фільм зірки «Орел і решка» Антона Птушкіна про війну та долю тварин в Україні, над яким він працював більше року.

Про це розповідає Полемика з посиланням на спільний допис Антона та офіційної сторінки його фільму в Instagram.

Український блогер у своєму дописі розповів, що міжнародна версія стрічки «Ми, наші улюбленці та війна» буде показана у США в рамках популярного документального проєкту Nature від PBS.

PBS є найбільш відомим провайдером в Америці, та, зокрема, транслював у серії Frontline фільм «20 днів в Маріуполі», який цього року отримав премію Оскар.

«Це трейлер документального фільму, який я знімав останні 1.5 роки і 4 квітня виходить у кінотеатральний прокат в Україні. Це також мій перший проект, який не можна буде подивитись в ютубі. Цей проєкт взагалі відрізняється від всього, що я робив раніше — тут не буде красивих ландшафтів, прольотів на дроні (бо всі дрони самі знаєте де) чи чогось такого», — каже сам Антон.

Цей фільм — це спроба показати війну в Україні під іншим кутом — через відносини людей та тварин.

По теме:  В объятиях космонавта: Лобода появилась на постере Rammstein (ФОТО)

«Майже у всіх фільмів в прокаті зараз є теглайн — це така потужна фраза на афіші, яка описує про що саме це кіно. В нас на афіші немає теглайну, але фразу ми знайшли: «Інколи, коли ми думаємо що рятуємо тварин — насправді тварини рятують нас» — це цитата однієї з героїнь», — каже Птушкін.

Варто зауважити, що Антон відвідав різні регіони України і зняв щемливі кадри, а також дізнався історію тварин, які були кинути господарями напризволяще.

Раніше Полемика писала про те, як Голлівуд відреагував на виступ Чернова, який отримав «Оскар» за фільм «20 днів у Маріуполі».