Серед них біографічна драма, пригодницьке кіно, зняте на реальним подіях, та фільм жахів.

Серед них біографічна драма, пригодницьке кіно, зняте на реальним подіях, та фільм жахів.

Одним із головних хітів кіноіндустрії 2024 року, прем’єра якого в Україні відбулася 29 лютого, став фільм «Дюна: Частина 2». Однак це єдина захоплююча новинка року. Про три новинки кіно 2024 року з високим рейтингом IMDb, які варто переглянути, розповідає Полемика.

Кабріні (Cabrini), США

Рейтинг IMDb: 7,9 з 10.

Це біографічна драма, яка розповідає про життя католицької місіонерки, яка приїжджає до Нью-Йорка. Ставши свідком хвороб та бідності у нетрях Нью-Йорка, італійська іммігрантка Франческа Кабріні вирушає до вороже налаштованого мера, щоб переконати його надати житло та медичну допомогу сотням дітей-сиріт. Під час цього вона стикається із сексизмом та антиіталійським фанатизмом.

Шайтан (Shaitaan), Індія

Рейтинг IMDb: 7,5 з 10.

Shaitaan в перекладі означає «диявол». Це фільм жахів на хінді, який став одним із найкасовіших індійських фільмів року і став успішним у всьому світі.

Сімейний відпочинок Кабір виявляється зіпсований після того, як на порозі його будинку з’являється загадковий, на вигляд доброзичливий незнайомець. Незабаром сім’ї доведеться вступити в протистояння із соціопатом, який вирішив почати тероризувати своїх нових жертв. Кабір повинен зробити все можливе, щоб захистити рідних від наслідків індійських чорномагічних обрядів, які можуть зруйнувати його життя.

По теме:  Янукович не имеет реальных перспектив для возвращения в Украину – политолог

Король Артур або Артур, ти — король (Arthur the King), США

Рейтинг IMDb: 7,1 з 10.

Ця пригодницька стрічка натхнена реальною історією. Лінднорд, капітан шведської команди екстремальних гонок, який зустрів і подружився з пораненим бродячим собакою під час 400-мильних перегонів еквадорськими джунглями, де вони перепливали річки, боролися з хворобами і травмами в найсуворіших умовах.

Раніше Полемика писала про те, що найбільший мовник Америки придбав фільм Антона Птушкіна.