Alyona Alyona та Jerry Heil вийдуть на сцену в першому півфіналі і з арени у шведському Мальме наживо заспівають свою конкурсну пісню.

Залишається меншее трьох тижнів до старту пісенного конкурсу «Євробачення-2024», який цьогоріч проходитиме у шведському місті Мальме. За перемогу будуть змагатись 37 учасників з різних країн світу. Втім, не всі пройдуть до фіналу, який пройде 11 травня. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Інформатор.

Українки Alyona Alyona та Jerry Heil виступлять в першому півфіналі, який відбудеться у вівторок, 7 травня. На сцені вони виконають свою композицію Teresa & Maria, відео на яке лише на офіційному YouTube-каналі «Євробачення» набрало понад 4,5 млн переглядів. Букмекери щоденно оновлюють прогнози. Вже відомі шанси українок пройти до фіналу.

В першому півфіналі, окрім України, будуть виступати представники 14 країн. Співатиме і один з фаворитів конкурсу — хорватський співак Baby Lasagna (Марко Пурішич). То ж не дивно, що прогнози говорять про його вихід у фінал з 96% ймовірністю. Що приємно, Альона Савраненко та Яна Шемаєва (справжні імена артисток) мають аналогічні шанси. За цим показником український зірковий дует посідає другу сходинку. То ж наша країна має продовжити традицію проходити до фіналу. За 20-річну історію участі України в конкурсі наші співвітчизники завжди виходили до фіналу. Лише двічі не брали участь: 2015-го через війну та 2019-го, коли MARUV відмовилась їхати до Ізраїлю після критики з боку суспільства її концертної діяльності у РФ.

По теме:  Членство України в НАТО: Столтенберг зробив важливу заяву

Окрім українок та хорвата, шанси пройти до фіналу мають представники Литви, Фінляндії, Люксембургу, Кіпру, Польщі, Сербії, Ірландії та Австралії. Куди більш кепські справи в артистів зі Словенії, Португалії, Азербайджану, Молдови та Ісландії. Букмекери не дають їм високих шансів.

 Хто може стати переможцем

Щодо результатів фіналу, то тут вже тривалий час впевнено утримує лідерство представник Швейцарії — співак Nemo. 26% — неймовірний результат. Українки, які поки що займають п’яту сходинку, для прикладу, мають лише 6%. Трійка лідерів зазнала змін — італійка Анджеліна Манго опустилась на четверте місце, тоді як в ТОП-3 потрапив представник Нідерландів Joost Klein. Його запальний хіт Europapa вже має понад 19,5 млн переглядів, що є найкращим результатом серед усіх учасників.

Куди більш серйозніші проблеми в країни-господарки. Шведський дует Marcus & Martinus (брати-близнюки родом з Норвегії, але будують кар’єру в Стокгольмі) знаходяться на 15 місці і мають у своєму активі лише 1% шансів на перемогу. Також поки що не виправдовує очікувань один з найвідоміших учасників «Євробачення-2024» — британський співак, актор Оллі Александер. В його активі дуети з суперзірками, але в прогнозі букмекерів в 33-річного артиста лише 12 позиція і також один відсоток на перемогу. Втім, варто зазначити, що після репетицій все перемішається, як в картковій колоді.

По теме:  Сколько стоит власть: за все заплатят украинцы

Раніше Полемика писала про те, що відомо про новий сезон серіалу «Ранкове шоу» і коли він вийде.