Сьогодні вночі пролунав вибух на Байкало-Амурській магістралі, яка знаходиться в Бурятії.

Це була успішно виконана операція СБУ, в результаті якої паралізовано єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між РФ та Китаєм.

Про це пише Полемика з посиланням на РБК-Україна.

Як пише видання, сьогодні вночі стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі імені Бессолова, який знаходиться в Бурятії.

Зазначається, що це єдиний серйозний залізничний шлях, який сполучає РФ та Китай, який російська влада використовувала для військових постачань.

«І наразі цей шлях паралізовано», — повідомили виданню співрозмовники в спецслужбах.

Підрив — чергова успішна спецоперація СБУ. Офіційні представники спецслужби це офіційно поки не коментують.

Як відомо, під час руху вантажного поїзда спрацювали 4 вибухових пристрої. На місці спецоперації працює ФСБ, залізничники безуспішно намагаються мінімізувати наслідки.

Варто зазначити, що Байкало-Амурська магістраль (БАМ) — це залізнична артерія в азійській частині Росії. ЇЇ довжина складає 4234 км. Основну частину шляху збудовано у 1974-84рр. Існує три відгалуження до Транссибірської залізниці.

Північномуйський тунель імені В.А. Безсолова — це залізничний тунель, який розташований в Республіці Бурятія на Байкало-Амурській магістралі (на перегоні роз’їзд Ітикіт — станція Окусікан). Він був відкритий 5 грудня 2003 року. За протяжністю вважається найдовшим залізничним тунелем у Росії — 15 343 метри.

По теме:  СБУ задержала радикала со взрывчаткой: мог готовить теракт

Нагадаємо, росіяни розповсюджують новий фейк про ЗСУ.