Колишній глава МВД часів Януковича Віталій Захарченко та екскомандир Харківського беркуту Дмитро Собина 27 грудня виступили на неформальному засіданні Ради безпеки ООН, де виправдовували вчинені злочини часів Майдану.

Про це розповідає Полемика з посиланням на виступ радника Місії США при ООН Джейсона Парка, повідомлення ГУР та «Адвокатської дорадчої групи».

Захарченко та Собина у виступі на заході, який красномовно називався «10 років Євромайдану в Україні: крок у прірву». Під час зустрічі вони не придумали нічого нового, а транслювали меседжі про «інспірування Євромайдану з боку країн заходу та США», «держпереворот», «балтійських та грузинських снайперів» та «неонацистів».

В ГУР пояснюють, що дане засідання проходило за так званою «формулою Аррія» — формат неформальних зустрічей, під час якого представники країн можуть говорити все, що забажають.

Подібні заходи не модеруються жорсткими процедурними правилами. До участі в них залучаються не дотичні до дипломатичної роботи люди.

Радник Місії США при ООН у своєму виступі наголосив на тому, що ініційоване засідання — це чергова спроба Росії хоч якось виправдати свою агресію проти України.

«Сьогоднішня зустріч – чергова спроба переписати історію крізь призму спотвореного світогляду Кремля. Це нагадування, що Росія надає перевагу використанню Ради для поширення дезінформації над підтримкою міжнародного миру та безпеки», — підкреслив радник.

По теме:  Убил бывшую девушку ножом, а позже зашел в церковь и начал стрелять

До того ж «Адвокатська дорадча група» нагадує, що Віталій Захарченко та Дмитро Собина обвинувачені у справах по подіях Майдану. Вони втекли з України, тому провадження щодо них розглядаються за спеціальною «заочною» процедурою.

Нагадаємо, в Міноборони відреагували на масовану ракетну атаку по Україні.