Українські безпілотники атакували нафтобазу у Брянській області та Тамбовський пороховий завод.

Обидві атаки є успішною операцією Головного управління розвідки Міноборони.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на РБК-Україна.

Так, сьогодні місцеві Telegram-канали поширили кадри пожежі на нафтобазі у місті Клинці Брянської області. Джерела у спецслужбах повідомили, що це успішна операція ГУР.

Атака на нафтобазу у Брянській області

Варто зауважити, що атаку на нафтобазу також підтвердив і губернатор регіону Олександр Богомаз. Проте, щоб не дискредитувати російську армію він заявив, що всі дрони були придушені засобами РЕБ, але одному дрону, перед тим, як його знищили, вдалось скинути боєприпас на нафтобазу. В результаті загорілися резервуари з пальним. Традиційно, у росіян «без постраждалих».

Як можна побачити у відео, пожежа на нафтобазі, яка належить «Роснафті», досить масштабна, з місця події здіймається величезний стовп чорного диму.

Удар по Тамбовському пороховому заводу

Також сьогодні росіяни жалілися й на атаку на Тамбовський пороховий завод, що розташований у російському місті Котовську. На даному підприємстві виготовляється порох для зброї та боєприпасів. Є підтвердження, що за цією атакою також стоїть ГУР.

По теме:  Убийство 5-летнего мальчика полицейскими: третьего подозреваемого взяли под стражу

Тим часом місцеві Telegram-канали повідомляють, що дрон нібито «звалився» на територію порохового заводу, зокрема на майданчик біля цеху зі змішування порохів.

Варто зазначити, що Тамбовський пороховий завод вважається одним із найбільших у Росії виробників порохів для стрілецької зброї та артилерійських боєприпасів. Після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, за даними прокремлівських ЗМІ, підприємство наростило виробництво на 34%. Із січня 2023 року завод входить до складу державної корпорації «Ростех».

Нагадаємо, Франція оголосила про передачу далекобійних ракет Україні.