На акції протесту польських аграріїв помітили плакати, на яких ті закликають главу Кремля Володимира Путіна розібратися з Україною.

Влада Польщі вже зробила заяву щодо провокативних закликів польських фермерів.

Про це розповідає Полемика з посиланням на повідомлення міністра внутрішніх справ Польщі Марчіна Кервінського та прес-службу поліції Польщі в Twitter (X).

Страйк польських фермерів на кордоні продовжується. Мітингарі виступають з банерами та плакатами. На одному з таких банерів помітили скандальний заклик до президента РФ Володимира Путіна.

На плакаті було написано звернення до російського диктатора, у якому Путіна закликають «навести порядок в Україні та Брюсселі». Поруч з ним був прикріплений прапор СРСР.

Водночас організатори акцій протесту заявили, що кожен з учасників сам несе відповідальність за те, що написано на їх плакатах.

На ситуацію на кордоні вже відреагував міністр внутрішніх справ Польщі Марчін Кервінський. Він повідомив, що проти автора плаката будуть вжиті заходи.

«Поліція та прокуратура проводять дії проти його автора. Згоди на такі злочинні дії не буде», — написав він у Twitter.

За неофіційною інформацією, на особу, яка прикріпила цей плакат, буде складено протокол за пропаганду тоталітарного державного устрою.

По теме:  Украинца, которого разыскивали по подозрению в убийстве, задержали в Польше

Пізніше поліція Польщі заявила, що у відношенні чоловіка, який є автором плакату, відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, польські фермери заявили, що вони не підтримують Україну у війні проти РФ.