Уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова заявила, що Москва готова передати тіла українських полонених, які нібито загинули під падіння літака Іл-76 під Бєлгородом.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на «РИА Новости» та допис українського омбудсмена Дмитра Лубінця у Telegram.

«Для цього все необхідне з точки зору процедури є…. Тіла можуть бути передані згідно з процедурами, які існують», — заявила росіянка Москалькова пропагандистам.

Російський омбудсмен додала, що нібито контактує з представниками України щодо падіння Іл-76. Москалькова стверджує, що українська сторона зацікавлена в передачі тіл, і що це питання обговорюється з українським омбудсменом Лубінцем.

«Щодо тіл — я одразу ж повідомила, що в нас є підтвердження і всі ДНК, які, за висновком експертизи, дають змогу зробити ідентифікацію особи», — сказала вона.

Однак, слова росіянки спростував Дмитро Лубінець. Він заявив, що російська сторона досі не надала офіційних списків, не підтвердила факт загибелі полонених та не допустила міжнародні організації до місця падіння Іл-76.

Він наголошує на тому, що в даній ситуації Україна має чітку позицію і вимагає чіткого розслідування та доступу до місця падіння літака.

По теме:  Порядок на выборах в Украине впервые будет охранять авиация

«Також із першого дня вимагали офіційних списків та репатріації тіл та проведення відповідних експертиз (у випадку підтвердження)», — зазначив він.

Нагадаємо, Канада назвала важливу умову для відправки своїх військ в України.