Американський мільярдер та власник компанії SpaceX Ілон Маск висловив сумнів у необхідності існування НАТО.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс відреагував на заяви Макса і різко відповів йому.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяви Ілона Маска та Едгарса Рінкевичса в соцмережі X (колишній Twitter).

Нещодавно американський мільярдер прийняв участь у дискусії в соцмережі X щодо доцільності існування НАТО.

«Мене завжди дивувало, чому НАТО продовжує існувати, хоча його заклятий ворог і причина існування — Варшавський договір – розпався», — написав Маск у власному дописі.

Окрім того, що цим дописом Маск поставив під сумнів доцільність існування НАТО, своїм висловлюваннями він поширює дезінформацію про причини виникнення Альянсу, оскільки Варшавський пакт було укладено між країнами соціалістичного табору у 1955 році, у той час, як НАТО сформували на 6 років раніше.

На заяву американського мільярдера відповів латвійський президент. Рінкевичс провів короткий лікбез Маску та розказав, що справжньою було причиною створення та існування НАТО.

По теме:  Лихие 90-е: В Кропивницком расстреляли адвоката возле СИЗО

«Шановний Ілон Маск, причина, через яку НАТО було засновано, існує і буде існувати, — це Росія та інші вороги вільного світу», — наголосив він у своєму дописі в X.

Варто зазначити, що це не перша скандальна заява Маска щодо геополітичної ситуації у світі. Також не оминає він і тему війни в Україні. Наприклад, наприкінці лютого американський бізнесмен заявив, що Україні давно вже потрібно було укласти мирну угоду з РФ.

Нагадаємо, у Бундестазі спростували заяву Шольца щодо ракет Taurus.