У віці 78 років помер американський юрист Пол Александер, який майже все своє життя він прожив у «залізній легені» через поліомієліт.

Про це пише Полемика з посиланням на Daily Mail.

У 6 років через важку форму поліомієліту Пол Александер залишився паралізованим нижче шиї, а його дихальні функції почав підтримувати апарат «залізна легеня». Однак Пол продовжував жити.

Він дистанційно закінчив школу та здобув ступінь бакалавра та доктора права в Техаському університеті в Остіні. Після цього чоловік займався юридичною практикою і навіть встиг трохи побачити світ.

Батько виготовив для Пола спеціальні ручки, пензлики та палички, завдяки яким він міг малювати, писати та друкувати. З часом чоловіку вдалось почати дихати за допомогою язика, проте прожити без апарата він міг не більше ніж 3 години. Американець використовував спеціальне крісло, якщо йому потрібно було покинути дім, щоб вирішувати справи в місті.

У студентські роки батьки коханої Пола Александера не захотіли, щоб донька поєднала свою долю з Полом, тому заборонили їй виходити за нього заміж. Відтоді чоловік мав лише професійні та дружні стосунки.

Після того, як Полу виповнилось 70 років, він вже майже не міг обходитися без апарата. З 74 років він не покидав дім. У 2022-му американець потрапив у Книгу рекордів Гіннеса як людина, яка найдовше прожила з «залізною легенею».

По теме:  Двое подростков утонуло в бассейне на популярном греческом курорте

Чоловік помер у віці 78 років. Причиною смерті стали ускладнення після COVID-19.  

Пол Александер пережив обох своїх батьків та брата.

Раніше Полемика писала про те, як Голлівуд відреагував на виступ Чернова, який отримав «Оскар» за фільм «20 днів у Маріуполі».