Російські окупанти завдали трьох ракетних ударів по Чернігову 17 квітня.

Росіяни поцілили майже в центр міста. Внаслідок атаки є жертви та багато поранених.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на дописи глави Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса, виконувача обов’язки мера Чернігова Олександра Ломака, МОЗ України в Telegram.

Чаус розповів, що зафіксовано три влучання практично по центру міста. На жаль, є жертви та багато постраждалих. На місці вже працюють рятувальники та медики, які надають всю необхідну допомогу.

Організовано штаб

Голова ОВА також повідомив, що вже створено штаб допомоги постраждалим при Головному управлінні Нацполіції у Чернігівській області.

«Якщо ви потребуєте допомоги поліції — телефонуйте на лінію 102. Шановні громадяни! Якщо ви шукаєте своїх рідних ви можете звернутися за номером 093-241-09-87», — зазначили правоохоронці.

За словами в.о. мера Чернігова, росіяни завдали удару по об’єктах цивільної та соціальної інфраструктури міста. Він повідомив, що лікарні працюють в посиленому режимі і вже приймають перших поранених.

Пізніше Чаус звернувся з проханням до мешканців здати кров, через її нестачу через масований обстріл міста.

По теме:  «Удар відплати»: українців попередили про загрозу російських ударів після знищення літака А-50

Скільки загинуло і постраждало

Близько 10:00 стало відомо про чотирьох загиблих та 5 постраждалих.

«З того, що я бачу цифра може бути більше, на жаль. Тому що багато ще недосліджених об’єктів. Є травмовані, які звертаються до міських лікарень. Зокрема найбільше в лікарні №2 5 повідомлень про травмованих. Також я думаю, що їх (травмованих — ред.) більше», — розповів Ломако під час телемарафону.

Близько 10:30 стало вже відомо про 5 жертв. За словами Ломако, пошукова операція триває. На місці працюють всі служби, які надають допомогу потсраждалим.

Станом на 10:40 вже повідомлялось про  8 загиблих та 18 постраждалих внаслідок ракетних ударів країни-терористки по Чернігову.

Також повідомляється про пошкодження будівлі медзакладу, в лікарні — без постраждалих.

На місці працюють бригади екстреної швидкої допомоги.

Близько 11:00 стало відомо вже про 10 загиблих і більше 20 поранених.

«Всі працюють, звісно з урахуванням норм безпеки, бо ми пам’ятаємо, що ворог інколи повторно атакує», — зазначив Чаус.

Наслідки ракетних ударів

В.о. мера Чернігова повідомив, о 9:03 три вибухи пролунали в місті, зокрема у густонаселеному районі. Росіяни поцілили у соціальну інфраструктуру – 8-поверхову будівлю.

По теме:  В Киеве умер раненый полицейскими 5-летний мальчик

«Візуально зруйновані елементи стін з 6 поверхів — з третього по шостий поверх і прибудови до неї», — додав він.

Крім того, пошкоджені будівлі, які знаходяться поряд, і багато автомобілів в цьому районі.

Відключення світла і газу

Місцеві ЗМІ повідомляють про проблеми зі світлом в місті. Це підтвердив і Ломако, зазначивши, що в районі влучань відключили всі комунікації для уникнення більших руйнувань.

«В цілому це об’єкти які не пов’язані з критичною інфраструктурою, тому це не впливає жодним чином. Зрозуміло, що в цьому районі будуть проблеми певний час. Зараз головна задача — це пошукова операція… Тут досить багато руйнувань в цьому районі. Тому я думаю, що роботи ще багато», — повідомив він.

Раніше Полемика писала про те, що росіяни обстрілами пошкодили ТЕЦ, яка живить Харків.