Не дотримуючись норм міжнародного гуманітарного права, 29 квітня, російські терористи вчергове обстріляли Одесу балістичними ракетами.

Проте, цього разу ракета «Іскандер» була із касетним боєзарядом.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на допис генерального прокурора Андрія Костіна в X (Twitter).

Як розповів Костін, внаслідок атаки вже відомо про 5 жертв та більше 30 постраждалих, серед яких дві дитини та вагітна жінка.

Наразі п’ятеро поранених перебувають у вкрай важкому стані.

Як розповів Костін, російська окупаційна армія завдала черговий ракетний удар по цивільній інфраструктурі міста Одеса. Зазначається, що атака буда здійснена балістичною ракетою «Іскандер» із касетним боєзарядом.

«Удар було здійснено балістичною ракетою «Іскандер» із касетним боєзарядом. Це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення. В радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети», — розповів генпрокурор.

Він також додав, що слідство наразі має всі підстави вважати, що рішення щодо удару по Одесі касетним боєзарядом приймалось офіцерами збройних сил країни-терориста і мало на меті вбивство якомога більшої кількості людей.

По теме:  Росіяни повністю зруйнували Зміївську ТЕС: де вона знаходиться і як виглядала до руйнування

«Розслідування триває. Знайдемо та покараємо тих, хто віддає злочинні накази про обстріли мирних українських міст», — додав Костін.

Раніше росіяни завдали ударів по містам Дніпропетровської області.