В ніч на 17 травня російські міста Туапсе та Новоросійськ (Краснодарськйи край) атакували дрони.

Внаслідок ударів спалахнула пожежа на нафтопереробних заводах в РФ.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на російські ЗМІ.

Що відбувалось в Туапсе

В мережі опублікували кадри, на яких видно, як український дрон атакує об’єкт і над ним підіймається чорний дим через пожежу.

В російських Telegram-каналах повідомляються про роботу ППО у цьому місті через безпілотними. За словами місцевих жителів, атака дронів була саме на Туапсинський НПЗ.

При цьому представники місцевої влади підтверджують атаку дронів на нафтозавод, де «внаслідок падіння» одного з двох БПЛА «стався спалах на території НПЗ».

Повідомляється, що екстрені служби вже змогли локалізували пожежу. За попередніми даними, обійшлось без постраждалих.

Також в мережі почали розповсюджуватися повідомлення від місцевих жителів, що у місті є перебої зі зв’язком.

Що відбувалось у Новоросійську

В Новоросійську цієї ночі також пролунали гучні вибухи. Повідомлялось про роботу ППО через атаку безпілотників. Під удар, за попередньою інформацією, потрапив порт.

Як розповіли місцеві жителі, в місті пролунала ціла серія вибухів, і станом на пів на четверту ночі відомо про щонайменше вісім вибухів.

В мережі з’явились кадри з нічними вибухами в Новоросійську, і на відео також можна побачити спалахи в небі та сліди пожежі.

По теме:  За зразком білогвардійців: росіяни створюють нові штурмові загони

Місцеві жителі стверджують, що метою БПЛА в Новоросійську є порт та нафтобаза. Пізніше росЗМІ написали, що порт у цьому місті був знеструмлений.

За повідомленнями влади Краснодарського краю, нічна атака на Новоросійськ була «безуспішною».

Місцевий губернатор Веніамін Кондратьєв заявив, що силами ППО нібито було знищено понад 10 дронів, і через падіння уламків БПЛА виникли локальні загоряння. Він запевняє, що постраждалих немає.

Разом з тим пропагандистські медіа пишуть про те, що під удар безпілотників потрапив Новоросійський мазутний термінал та термінал «Транснафти».

За інформацією видання Astra, у Новоросійську цієї ночі місцеві жителі нарахували 33 безпілотники та понад 35 вибухів. Так журналісти «прокоментували» заяву губернатора Краснодарського краю про «придушення» силами ППО 10 безпілотників.

Також у Z-пабліках повідомляють про «прильоти» у порту Новоросійська. Ба більше, безпілотними завдали ударів і по нафтобазі та залізничній станції у Краснодарському краї.

Вже вранці стало відомо, що у місті Новоросійськ після атаки дронів не працює громадський транспорт, також місцевою владою було скасовано заняття у навчальних закладах, рух деякими вулицями перекритий.

По теме:  ГУР атакувало Росію новими дронами

Раніше Полемика писала про те, що ГРУ РФ готувало серію терактів в Україні до 9 травня.