У пʼятницю, 31 травня, додому в Україну з російського полону повернулось 75 осіб. Серед них - 71 військовослужбовець і 4 цивільних.

Про це пише Полемика з посиланням на допис президента України Володимира Зеленського в Telegram.

«Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України», — повідомив глава держави.

Президент уточнив, що з російського полону повернулися воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники та четверо цивільних.

Він додав, що Україна не забуває про полонених громадян і докладає максимум зусиль, щоб звільнити кожного й кожну. Також він висловив подяку команді, яка працює над обмінами.

Своєю чергою омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що працівники Офісу перебувають на місці здійснення обміну для того, щоб проконтролювати дотримання прав людини, відповідно до міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій.

Лубінець висловив подяку за плідну роботу Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими та Об’єднаному центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ за спільну роботу.

Очільник МВС України Ігор Клименко додав, що серед тих, кого вдалося повернути додому 29 співробітників МВС України: 21 нацгвардієць, 7 прикордонників та поліцейська.

По теме:  СБУ влаштувала Росії «вибуховий» сюрприз: що відомо

Також серед звільнених — оборонці Маріуполя, Зміїного, Гостомеля та 14 захисників Чорнобильської АЕС.

В мережі також поширюють щемливі відео зустрічі українських полонених з рідними.

Раніше Полемика писала про те, чи змінив Байден рішення щодо використання американської зброї для ударів по РФ.