Відомий футболіст Криштіану Роналду все ж погодився на щедру пропозицію аравійських шейхів і тепер буде грати за межами Європи, а саме – за клуб «Аль-Наср» із Саудівської Аравії.

Роналду кілька років поспіль в інтерв’ю говорив, що ні в якому разі не збирається закінчувати кар’єру в арабських країнах, бо відчуває сили грати на найвищому рівні до кінця своїх днів у професійному футболі. Але скандальний відхід з «Манчестер Юнайтед», який спровокував різке зниження інтересу топ-клубів Старого світу до Криштіану, а також близько 200 мільйонів доларів, які за даними інсайдерів запропонували Роналду саудівські шейхи за підписання контракту, таки змусили португальського футболіста погодитися і перебратися в Ер-Ріяд. Що за клуб такий «Аль-Наср»? Що про нього відомо, і хто допомагатиме Роналду адаптуватися на новому місці? 

«Аль-Наср» – один із найуспішніших клубів Саудівської Аравії. Як повідомляє сайт Betonmobile.com.ua, цей футбольний проект з міста Ер-Ріяд, заснований у далекому 1955-му році, вже 9 разів ставав чемпіоном країни (більше лише у «Аль-Хіляля» – 18), а також 6 разів ставав переможцем кубка (четверте місце в історичному рейтингу). 

Назва клубу – «Аль-Наср», перекладається як «перемога». Ця назва є досить популярною в арабському світі – з таким «ім’ям» команди грають в Омані, ОАЕ, Лівії та інших державах. 

По теме:  Так люблю, что убить хочется! Прекрасная Анастасия лишила сборную Украины холостяка

Клубні кольори – жовто-сині, добре знайомі українським вболівальникам. Але у випадку з «Аль-Насром» вони означають «неймовірні піски саудівських пустель» (жовтий) та «величні води саудівських морів» (синій).

Нова команда Роналду – лідер поточного сезону в чемпіонаті Саудівської Аравії. А після приходу Криштіану – головний фаворит на перемогу з солідним відривом від конкурентів. Зокрема, в цьому можна переконатися, поглянувши на котирування від відомої беттинг-компанії leonbets ua, яка завжди пропонує своїм клієнтам широкий вибір об’єктів для парі на світові футбольні події. Коефіцієнт на майбутнє чемпіонство «Аль-Насра» наразі свідчить про більш ніж 70% вірогідності успіху нового клубу Роналду. А от у найближчого конкурента – команди «Аль-Хіляль», лише 25% шансів на золоті медалі.

Команду тренує досвідчений француз Руді Гарсія, відомий любителям футболу по роботі у «Ліллі», «Ромі», «Марселі» та «Ліоні». А новими партнерами Роналду в «Аль-Насрі», окрім багатьох місцевих гравців, будуть також знамениті легіонери – бразильці Луїс Густаво та Таліска, іспанець Альваро Гонсалес та воротар з Колумбії Давид Оспіна. 

По теме:  Назван самый дорогой футбольный бренд в мире

Усі досвідчені футболісти, які чимало пограли в Європі. Але також у новому році вболівальники аравійського клубу чекають на приїзд легенди іспанського футболу Серхіо Рамоса. Переговори з цим зірковим захисником у процесі. 

Зазначимо, що у різні часи «Аль-Наср» тренували такі відомі футбольні постаті, як Маріо Загалло, Жоель Сантана, Жан Фернандес, Анрі Мішель, Вальтер Дзенга, Фабіо Каннаваро та Ману Менезеш.