Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) дав дозвіл на розширення фінальних заявок національних команд на прийдешній чемпіонат Європи.

Раніше до списку могли потрапити лише 23 гравці.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Sky Sports.

Делегати конфедерації підтримали рішення щодо розширення заявок збірних. Ці зміни ще формально повинен затвердити виконком УЄФА.

Так, на Євро-2024 кожна збірна зможе привезти 26 футболістів. Головними лобістами ширшого переліку гравців були головні тренери команд. Вони запропонували збільшити кількість заявлених виконавців під час зустрічі в німецькому Дюссельдорфі два тижні тому.

Таким чином, чемпіонат Європи стане вже третім великим футбольним турніром поспіль із розширеними заявками. 26 виконавців у розпорядженні тренерів збірних були на Євро-2020 та ЧС-2022. Тоді ці зміни були внесені через пандемію COVID-19 та проведенням Мундіалю посеред сезону.

Де і коли пройде Євро-2024

Турнір відбудеться в Німеччині. Змагання пройдуть на десяти стадіонах і триватимуть місяць – із 14 червня до 14 липня. Матч-відкриття Німеччина – Шотландія відбудеться в Мюнхені.

Збірна України потрапила до групи E. На турнірі «синьо-жовті»дебютуватимуть поєдинком проти Румунії 17 червня. Матч також відбудеться в Мюнхені, а базуватиметься команда Реброва в Гессені.

По теме:  Месси грозят проблемы из-за вечеринки: расследование уже началось

Раніше Полемика писала про те, чим відзначився Лунін у матчі «Ман Сіті» — «Реал».