Союз європейських футбольних асоціації (УЄФА) довірив українцю Миколі Балакіну роботу в другому поєдинку 1/2 фіналу між «Аталантою» з італійського Бергамо та марсельським «Олімпіком».

Про це повідомляє Полемика з посиланням на офіційний сайт турніру.

Матч «Аталанта» – «Марсель» відбудеться 9 травня. Поєдинок прийматиме арена «Стадіо ді Бергамо». Поєдинок розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Балакін отримав роль четвертого рефері. Безпосередню роботу в полі довірили суддівській бригаді з Іспанії на чолі з Хесусом Хілем Мансано. Лайнсменами призначали Дієго Барберо та Анхеля Невадо. Зі системою Відеоасистент рефері (VAR) працюватимуть іспанці Хуан Мартінес Мунуера та Алехандро Ернандес.

Раніше Балакін і його співвітчизник Беркут потрапили до категорії підтримки офіційних осіб матчів Євро-2024. Отже, вони стали претендентами на роль четвертого судді або резервного лайнсмена на чемпіонаті Європи. Балакін у сезоні 2023/24 судив 7 поєдинків у єврокубках.

Що відомо про Миколу Балакіна

Балакін родом з Києва та є самим молодим представником суддівської династії. Батько – Олександр Балакін – працював на матчах чемпіонатів СРСР та України.

Робота на професіональному рівні почалась в 21 рік. Щоб здолати шлях від Другої до Прем’єр-ліги йому знадобилось 5 років (2010-2015 рр.). Арбітром ФІФА став у грудні 2016 року. У нинішньому сезоні провів 5 єврокубкових поєдинків (кваліфікації Ліги Європи та Ліги конференцій, два матчі групового етапу Ліги Європи).

По теме:  Лига чемпионов 9 марта: результаты матчей 1/8 финала

На рахунку у Балакіна 20 поєдинків у всіх турнірах у сезоні 2023/24. Статистика рефері – 92 «гірчичники», 4 вилучення, 9 пенальті.

Раніше Полемика писала про те, з яким результатом завершився матч 35-го туру АПЛ.