Український голкіпер мадридського «Реала» Андрій Лунін не зіграє у фіналі Ліги чемпіонів 1 червня у матчі проти дортмундської «Боруссії».

Про це повідомляє Полемика з посиланням на допис футболіста у його Instagram-акаунті.

Чому Лунін пропустить фінал ЛЧ

Перед тим, як вирушити на матч 1 червня, у «Реалі» повідомляли про пропущені українцем тренування через підвищену температуру.

Водночас Лунін фігурує серед переліку чотирьох воротарів (разом з першим номером «вершкових» Тібо Куртуа, Кепою Аррісабалагою та 18-річним Франом Гонсалесом) в оголошеній «королівським» клубом заявці на фінал. Втім, українець вже гарантовано не потрапить до складу на гру.

«Дуже шкода, що я не можу готуватися до найважливішої гри в сезоні та найважливішої гри в моєму житті. Дякую всім за повідомлення та підтримку», — йдеться в дописі воротаря збірної України.

Таким чином, вперше у плей-оф Ліги чемпіонів цьогорічного сезону на воротах «Реала» стоятиме інший голкіпер.

Варто нагадати, що фінал Ліги чемпіонів між «Боруссією» з Дортмунда і «Реалом» відбудеться вже завтра. Старт матчу о 22:00 за київським часом.

Як Лунін відіграв у ЛЧ в нинішньому сезоні

Андрій у сезоні 2023/24 відстояв у воротах більшість матчів. Загалом на його рахунку 12 «сухих» поєдинків за мадридський клуб.

По теме:  Где смотреть финал Лиги чемпионов "Тоттенхэм" – "Ливерпуль"

У шести матчах плей-оф ЛЧ українець пропустив вісім голів.

У чвертьфінальній серії пенальті проти титулованого «Манчестер Сіті» Лунін, пропустивши лише два м’яча, по суті, власноруч вивів свій клуб до наступного етапу найпрестижнішого турніру континенту.

Раніше Полемика писала про те, хто виграв «Золотий бутс-23/24» і чи є серед найкращих бомбардирів українці.