Олександр Хижняк
Український боксер Олександр Хижняк у фіналі олімпійських змагань здобув перемогу над казахом Нурбеком Оралбаєм.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на результат поєдинку.

29-річний українець одразу почав атакувати суперника, закріпившись у центрі рингу.

Утім, Оралбай грамотно захищався, а час від часу непогано відповідав своїми випадами. Фактично  на кожну атаку українця казахський боксер намагався відповісти. Зрештою, за підсумками першого раунду три з п’яти суддів віддали перевагу Хижняку.

Ситуація у другому раунді була більш спокійною. Передусім знизити інтенсивність намагався Оралбай. Проте, в кінці раунду в одній з атак казах тричі поспіль влучив у голову Хижняка. Перемогу у другому раунді віддали Оралбаю.

У третьому раунді український боксер перший розпочав атаку. Протягом усього відрізку Хижняк домінував у ринзі, кілька разів добряче струсонув суперника ударами з обох рук, а в останні секунди майже нокаутував казахського боксера. Як наслідок, перемогу зарахували Хижняку.

Варто зазначити, що український боксер здобув другу олімпійську нагороду в кар’єрі. На минулих Іграх він поступився у фіналі і здобув «срібло». Хижняк став четвертим українцем-олімпійським чемпіоном в історії після Володимир Кличка, Василя Ломаченка (двічі) та Олександра Усика.

По теме:  Черно-белая любовь: Свитолина и Монфис на Валентина романтично показали свои чувства в соцсетях

Раніше Полемика писала про те, як організатори відреагували на критику щодо церемонії відкриття Олімпійскьих Ігор.