Найчастіше українці вибирають для відпочинку Хорватію, Грецію, Іспанію та Італію, адже вони вважаються одними з найпопулярніших туристичних напрямків Європи, особливо в сезон літніх відпусток.

У підсумку їхні найвідоміші міста і курорти опиняються переповненими туристами, що завдає незручностей як відпочиваючим, які змушені пробиватися крізь натовпи і годинами стояти в чергах, так і місцевим жителям, у яких «вкрали» тишу та спокій.

Втім, це не означає, що варто відмовитись від відпочинку в таких країнах. Якщо ретельно пошукати, то навіть у Хорватії, Греції, Іспанії та Італії можна знайти менш заповнені туристами місця відпочинку, які не поступатимуться в якості більш розкрученим курортам.

Полемика з посиланням на Travel Off Path розповідає про чотири напрямки у цих країнах, де можна уникнути натовпів улітку 2024 року.

Корчула, Хорватія

Хорватія зараз є одним із найпопулярніших місць у Європі. Найчастіше для відпочинку влітку подорожуючі обирають такі прекрасні місця, як історичне місто Дубровник, прибережне місто Спліт і чудовий острів Хвар.

Якщо ви шукаєте менш людне місце в Хорватії, варто звернути увагу на острів Корчула. На відміну популярного курорту Хвар, який відомий своїм гламурним нічним життям і вечірками і який влітку стає надзвичайно людним і дорогим, на острові Корчула панує зовсім інша атмосфера. Там набагато тихіше, а краєвиди такі ж гарні. Добиратися до Корчули – приблизно 2,5 години на поромі від Спліта.

По теме:  Билет на поезд - залог безопасности вашего путешествия

Аморгос, Греція

Острови Аморгос – ідеальна альтернатива більш популярним грецьким островам Санторіні та Міконос, які влітку переповнені туристами.

На Аморгосі можна знайти ті самі мальовничі прибережні пейзажі та типові грецькі селища з білими будиночками, але величезні натовпи мандрівників не завадять їх розглянути. Острів також має кілька чудових пляжів із кришталево чистою водою, яка ідеально підходить для плавання.

Фото: Grecomap

Дістатися до Аморгоса можна на поромі. Наприклад, з Афін доведеться плисти близько 5,5 годин, або ж можна добиратися з іншого острова, наприклад, Санторіні, Міконос, Наксос або Паро.

Сан-Себастьян, Іспанія

У 2023 році Іспанія побила свій рекорд за найбільшою кількістю відвідувачів за весь час спостережень. І, судячи з усього, така ж ситуація очікується і влітку 2024 року. Серед найпопулярніших і найбільш переповнених напрямків Іспанії – такі прибережні міста, як Барселона, Валенсія і Малага.

Фото: uamedia

Чудовим альтернативним напрямком в Іспанії, де насолодитися тихим на спокійним відпочинком цього літа, є місто Сан-Себастьян. Це місто на північному узбережжі Іспанії розташоване в Країні Басків – іспанському регіоні з унікальною культурою і власною мовою. Місто славиться надзвичайно красою, там є чудові пляжі, що робить його ідеальним місцем для відпочинку.

По теме:  Сфотографирована белая панда. Впервые в истории

Іскія, Італія

Острів Іскія – чудова альтернатива переповненим туристами Риму, Венеції, узбережжю Амальфі та острову Капрі. Цей прекрасний острів розташований лише за годину їзди на поромі від Неаполя.

Фото: У відпустку

Іскія також популярна влітку, але це досить великий острів, тому натовпи там легко розосереджуються. Острів пропонує безліч варіантів для дозвілля – відпочинок на чудових пляжах, вивчення стародавніх замків, поїдання смачної італійської кухні на березі моря та багато іншого.

Раніше Полемика писала про те, як подорожувати поїздами у Європі дешевше.