Україна відома своїми мальовничими краєвидами та природною красою.

Серед них особливе місце займають водоспади, приваблюючи туристів своєю унікальною здатністю поєднувати воду та камінь у величні та захоплюючі панорами.

Полемика з посиланням на Comments.ua розповість про п’ять найкрасивіших водоспадів України, відвідування яких не залишить вас байдужими.

Шипіт

Знаходячись поблизу села Пилипці Закарпатської області, водоспад Шипіт є одним із найбільш відвідуваних та улюблених туристами. Вода тут падає каскадами з висоти 14 метрів, створюючи невимовно гарне видовище, особливо навесні та після дощів. В оточенні лісу, Шипіт не тільки тішить око, а й служить місцем проведення різноманітних фестивалів та народних гулянь.

Манявський водоспад

Цей водоспад розташований у Карпатах, поблизу монастиря Манявський Скит. Цей водоспад вищий за Шипіт. Вода падає з висоти 20 метрів, що робить його одним із найвищих в Україні. Довкола Манявського водоспада ходять легенди та історіїї, що додає йому нотку таємничості та приваблює ще більше туристів.

Фото: Відвідай

Буки

Водоспад Буки знаходиться в скелястій місцевості на річці Горинь і вважається одним із найбільш фотографованих в Україні. Він має унікальне розташування та доступ, що робить його привабливим для багатьох відвідувачів, які бажають насолодитися його красою та зробити незабутні знімки.

По теме:  Отдых для россиян в Крыму стоит дороже, чем в Турции, Греции, Болгарии или на Кипре
Фото: Вікіпедія

Водоспад Джур-Джур

Джур-Джур, що знаходиться в Криму, вважається одним із найпотужніших і мальовничих водоспадів не тільки на півострові, а й у всій Східній Європі. Вода у водоспаді не замерзає навіть взимку, завдяки чому він зберігає свою красу цілий рік. Цей водоспад також відомий своїми багатоступінчастими каскадами, якими вода спускається з гірської річки Улу-Узень.

Фото: ТУРвопрос

Гуркало

Серед гір Станіславського масиву ховається водоспад Гуркало, висота якого сягає майже 30 метрів. Це одне із найбільш захоплюючих та менш досліджених місць у Карпатах. Вода тут падає стрибками та бризками, що в свою чергу утворює фантастичні водяні хмари.

Фото: НПП Сколівські бескиди

Ці п’ять водоспадів є лише малою частиною природної спадщини України, проте кожен з них має свою унікальну історію та красу, тому їх обов’язково потрібно відвідати. Плануючи поїздку до одного з цих чудових водоспадів, можна не тільки насолодитися чудовими краєвидами, але й дізнатися більше про культуру та традиції регіону.

Раніше Полемика писала про найдешевші туристичні міста Азії, які варто відвідати у 2024 році.