Багатьом мандрівникам подобається Азія за її приголомшливі визначні пам'ятки, захоплююча культура і, що не менш важливо, доступні ціни. Однак масовий туризм завжди має і зворотний бік.

Деякі з найпопулярніших визначних пам’яток Азії поступово стали хаотичними туристичними пастками із завищеними цінами, тоді як місця, в яких збережений той тип спокою, автентичності та розумних цін, за які туристи і люблять цей регіон, помітно поступаються за якістю туристичного обслуговування. Полемика з посиланням на Travel Off Path пише про 10 найдешевших місць в Азії, які варто відвідати у 2024 році.

Очолила рейтинг столиця Лаосу В’єнтьян. Це єдина країна в материковій Південно-Східній Азії, що не має виходу до моря, і тому туди не поспішають туристи. Проте відсутність пляжної чарівності в країні з надлишком компенсують культурні та природні пам’ятки, а також дуже приємні ціни. Не зважаючи на те, що в місті проживає близько мільйона людей, йому все ж таки вдається зберігати відчуття миру та спокою, чого не можна сказати про інші азійські столиці.

Готелі, які беруть по 15-35 доларів за ніч, у В’єнтьяні є нормою. За бажання можна знайти місця для ночівлі всього за 5 доларів. Тим часом, 5-зіркові готелі здають свої номери трохи більше ніж за 100 доларів. Усе інше (їжа, транспорт, квитки на популярні пам’ятки тощо) слідує аналогічній ціновій тенденції, тож тут доволі легко підтримувати щоденні витрати на рівні, нижчому за 20 доларів.

По теме:  Два дня в Праге, как увидеть максимум?

Друге місце посідає в’єтнамське місто Хошимін, також відоме як Сайгон, що є культурним центром країни, який безперервно розвивається. Туристи можуть знайти тут відпочинок на будь-який смак – від музеїв для фанатів історії і любителів гарних фото на природі до гурманів, які бажають скуштувати унікальну вуличну кухню. Все це можна отримати менш ніж за 60 доларів на день.

Фото: Planet of Hotels

Замикає трійку лідерів муніципалітет Ель-Нідо, захований на північному краю острова Палаван на Філіппінах, який виглядає наче справжній тропічний рай – з його прозорими блакитними водами, недоторканими пляжами і вапняковими скелями. За оцінками Budget Your Trip, тижнева поїздка в Ель-Нідо обійдеться в 276 доларів на одну особу і 552 долари на двох, включно з усім: від їжі та проживання до екскурсій. Єдине, що може збільшити вартість подорожі, – ціни на авіаквитки, але з огляду на те, що денні витрати там становлять менше ніж 39 доларів на людину на день, усе це врівноважується.

Фото: 12Go Asia

10 найдешевших міст Азії, які обов’язково варто відвідати

  1. В’єнтьян, Лаос.
  2. Хошимін, В’єтнам.
  3. Ель-Нідо, Філіппіни.
  4. Чіангмай, Таїланд.
  5. Чангу, Індонезія.
  6. Ханой, В’єтнам.
  7. Луанг Прабанг, Лаос.
  8. Покхара, Непал.
  9. Пномпень, Камбоджа.
  10. Кута, Балі, Індонезія.
По теме:  Найкрасивіші водоспади України, які обов’язково потрібно побачити на власні очі

Раніше Полемика писала про те, коли відкриють східне крило Букінгемського палацу для відвідувачів.