Для багатьох напрямків надмірний туризм став серйозною проблемою.

Місцеві громади заявили про небажання бачити у себе натовпи туристів, навіть якщо це позбавить їх доходів.

Полемика з посиланням на видання Travel Off Path розповідає про сім популярних туристичних напрямків, які не хочуть бачити у себе туристів влітку 2024 року.

Амстердам, Нідерланди

Уже кілька років поспіль місто робить усе, щоб відлякати туристів. Серед останніх заходів – заборона круїзним лайнерам заходити в центр міста та заборона на будівництво нових готелів у межах міста. Крім того, влада Амстердаму прийняла рішення запровадити найвищий туристичний податок у Європі. Місто також веде активну кампанію в соцмережах, даючи зрозуміти галасливим туристам, які приїжджають у місто на п’яні парубоцькі вечірки і покурити травички, що їх тут бачити не бажають.

Канарські острови, Іспанія

Останнім часом місцеві жителі розпочали активну кампанію з боротьби з масовим туризмом. Влада острова вирішила ввести обмеження на короткострокову оренду житла.

Фото: The Best

Озеро Комо, Італія

Нещодавно влада міста Комо заявила про введення плати за вхід для туристів за принципом Венеції. Багато постійних відвідувачів та місцевих жителів почали скаржитись, що через натовпи туристів це місце втратило свою чарівність.

По теме:  Найкращі міста Європи для гастрономічного туризму
Фото: Magic Way

Афіни, Греція

У 2023 році грецьку столицю назвали одним із найбільш постраждалих через масовий туризм напрямків. У підсумку з вересня минулого року влада ввела обмеження на відвідування афінського Акрополя. Ба більше, з цього року в країні запровадили новий «кліматичний» податок для туристів і посилили пляжні правила.

Фото: 24 канал

Барселона, Іспанія

Півроку тому це мега-популярне місто заборонило круїзним лайнерам заходити в центр, а з квітня 2024 року туристичний податок знову збільшили.

Фото: Kidpassage

Бутан

Під час пандемії COVID-19 жителі країни відчули, як можна жити без туристів, і тепер не хочуть їхнього повернення. Тут туристів зобов’яжуть платити податок на сталий розвиток під час в’їзду в країну – і після відкриття кордонів він збільшився вдвічі, склавши 200 доларів на день.

Фото: Неизведанный мир

Токіо, Японія

У японській столиці спостерігається величезний приплив туристів відтоді, як кордони знову відкрилися після пандемії коронавірусу, і цьогоріч він побив усі попередні туристичні рекорди. Місцева влада вирішила обмежити кількість відвідувачів у деяких туристичних визначних пам’ятках, щоб контролювати надмірний туризм у столиці.

По теме:  "Оффшорные недра": ГБР зарегистрировало уголовное производство
Фото: EF

Раніше Полемика писала про найкращі міста Європи для гастрономічного туризму.