На відпочинку більшість людей розслабляються і втрачають пильність, а тому не дивно, що саме туристи найчастіше стають жертвами шахраїв.

Причому з кожним роком аферисти вигадують нові схеми обману довірливих мандрівників, тому навіть найдосвідченіші туристи можуть потрапити у пастку.

Не секрет, що більш туристичним є місто, то більше там шахраїв. На основі дослідження компанії Action Fraud, яка опитала британських туристів, Полемика з посиланням на Daily Express ділиться списком із 10 міст світу, де туристи найчастіше можуть залишитися без гаманця.

  • Бенідорм, Іспанія. Це надзвичайно популярне місце для літнього відпочину буквально кишить аферистами. Особливо мандрівникам рекомендують остерігатися пропозицій, які здаються хорошими, щоб бути правдою.
  • Берлін, Німеччина. У німецькій столиці потрібно не втрачати пильність, коли йдеться про компанії, які вимагають від клієнтів занадто швидко приймати рішення – найчастіше за такою схемою діють аферисти.
  • Ібіца, Іспанія. Відвідувачів головного місця для вечірок в Іспанії закликають уважно придивлятися до реклами. Якщо у ній багато граматичних помилок, будьте впевнені, що це робота шахраїв.
  • Валлетта, Мальта. Аферисти тут часто використовують схему з підробленими оголошеннями, намагаючись підштовхнути мандрівників до бронювання. Якщо така реклама здається підозрілою, варто відмовитись від пропозиції.
  • Албуфейра, Португалія. На одному з найкращих напрямків португальського Алгарве туристів часто намагаються обдурити фальшивими пропозиціями готелів. Експерти рекомендують перевірити ще раз їхні зображення в Google, щоб дізнатися, чи не були вони вкрадені з реальних готелів.
  • Бангкок, Таїланд. Перед бронюванням будь-чого у тайській столиці варто обов’язково впевнитись, що це місце відпочинку є реальним.
  • Мальдіви. Якщо ви бачите дешеву пропозицію відпочинку в цьому розкішному місці, яка має неймовірно вигідний вигляд, обов’язково перевірте, чи справжнє це оголошення.
  • Дубай, ОАЕ. У цьому місті також варто остерігатися фальшивих пропозицій відпочинку.
  • Нью-Йорк, США. Експерти закликають туристів з обережністю ставитись до пропозицій, які виглядають надто гарно, щоб бути правдою.
  • Дублін, Ірландія. Оскільки ірландська столиця останніми роками стала надзвичайно популярною серед туристів, шахраї там активізувались.
По теме:  Як вибрати ідеальне помешкання для відпочинку, щоб не натрапити на шахраїв

Раніше Полемика писала про Топ-6 маловідомих курортів Хорватії, які варто відвідати влітку 2024 року