Насамперед пасажирам рекомендується завжди бути пристебнутими ременями безпеки під час перельоту.

Після того, як під час сильної турбулентності на борту рейсу «Лондон – Сінгапур» Singapore Airlines загинула людина і ще понад 50 дістали травм, у пресі та соцмережах активно почали ділитись порадами про те, як себе вберегти від подібних ситуацій.

Зокрема, досвідчена стюардеса розповіла про три головні правила, яких екіпаж літаків завжди дотримується, щоб захистити себе в разі турбулентності. Про це пише Полемика з посиланням на The Sun Travel.

За її словами, далеко не завжди екіпаж має можливість попередити пасажирів про турбулентність – доволі часто вона може виникнути раптово, що може бути дуже небезпечно, якщо ви не будете підготовленими. Ось чому пасажирам рекомендується завжди пристібатися ременем безпеки, навіть якщо знак «Пристебніть ремені» вимкнений.

За словами бортпровідниці, турбулентність небезпечна тим, що вона може жбурляти пасажира із місця в стелю або в кого-небудь ще. Однак вона зазначила,  що турбулентність не спричинить падіння літака, так як це практично неможливо.

Вона попереджає, що набагато більше шансів отримати травму, будучи не пристебнутим ременями безпеки, тому краще залишатися прикріпленим до сидіння, щоб не стати літаючим об’єктом у салоні.

По теме:  Главные достопримечательности Кракова - Как быстро из Украины добраться в этот город

Друге золоте правило виживання в турбулентності, за її словами, ні в якому разі не залишати своє місце, якщо тільки в цьому справді є необхідність.

І, по-третє, продовжила вона, пасажирам варто переконатися, що їх багаж покладено і заховано правильно.

Вона зазначає, що прохання зберігати багаж у верхніх шафках або під передніми сидіннями зроблено для того, щоб речі не жбурляло по салону у випадку турбулентності. Бортпровідниця пояснила, що речі, які знаходяться не у відведених місцях, можуть бути небезпечними і нашкодити як вам, там і тих, хто знаходиться поряд з вами.

Раніше Полемика писала про те, як вибрати ідеальне помешкання для відпочинку, щоб не натрапити на шахраїв.