Директор Октоберфесту заявив, що організатори мають «погане передчуття».

У Німеччині 1 квітня набуває чинності закон про легалізацію марихуани.

Низка політиків негативно висловилась щодо цієї ініціативи, а заступник обер-бургомістра Мюнхена Домінік Краузе вже назвав відомий Октоберфест – найбільшим у світі наркосередовищем. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Bild

Відповідно до нового закону, забороняється куріння канабісу за 100 м від шкіл, дитсадків і дитячих майданчиків. Проте легендарний пивний фестиваль проводиться у Терезієнвізе. Це величезний пустир у центрі німецької столиці Мюнхена, де заборонено курити.

Як зазначають журналісти видання, у зв’язку з цим цього року Октоберфест ризикує перетворитися на «марихуанний фестиваль». Навіть в разі заборони куріння в наметах, багато гостей зможуть робити це на балконах наметів і в пивних садах.

Директор Октоберфесту Клеменс Баумгертнер заявив виданню, що організатори «уважно вивчать закон», але у них «погане передчуття».

Що відомо про Октоберфест

Варто нагадати, що Октоберфест – це найбільший пивний фестиваль у світі. Щороку він проходить в Мюнхені наприкінці вересня – на початку жовтня і триває два тижні.

По теме:  Киев: туристический, древний, современный город

Пивний фестиваль являє собою традиційний парад мюнхенських і баварських броварень, а також двохтижневий бенкет-гулянку в спеціально влаштованих на традиційному місці майданчику «Луг Терези» великих шатрах-пивних павільйонах.

Раніше Полемика писала про топ-4 напрямки Європи, де можна уникнути натовпів туристів цього літа.