Збираючись у поїздку, пакувати речі потрібно компактно, не забути нічого важливого і не переплачувати за додатковий багаж.

До цього варто підійти серйозно, уникаючи деяких розповсюджених помилок, які призведуть до напруженої подорожі.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на сайт Martha stewart.

5 поширених помилок людей, коли вони готуються до подорожі

Занадто пізно або рано збирають речі

Збирання речей надто рано призведе до того, що підготовка до подорожі стає більш напруженою, оскільки доводиться вести своє повсякденне життя без речей, які вже спаковані. Проте, залишивши це на останню хвилину, то ви, швидше можна забути про найнеобхідніше, поспішаючи.

Варто почати наповнювати валізу приблизно за тиждень для тривалої поїздки та за кілька днів до короткої. Виділіть собі достатньо часу, щоб випрати білизну, перевірити погоду, спланувати заходи та придбати всі необхідні речі.

Вибирають не ту валіза

Перш ніж вирішити, що взяти з собою, визначіть розмір та тип багажу, який найкраще підійде для подорожі.

Підберіть розмір багажу, щоб ви мали трохи додаткового місця для будь-яких сувенірів, які ви можете придбати додому.

Не планують свій гардероб

Досвідчені туристи можуть тижнями подорожувати маючи лише ручну поклажу чи рюкзак. Справа в тому, що вони беруть з собою правильно спланований список речей.

По теме:  Чому краще відмовитись від безкоштовних сніданків у готелі

Потрібно добре обміркувати, які ви місця збираєтесь відвідати та яка там погода.

Не перевіряють обмеження ваги та розмірів валіз

Важливо ознайомитися з правилами авіаперевізника та обмеженнями встановлені ним на розмір та вагу багажу. Це може здаватися нудним та непотрібним, але точно воно може вберегти вас від неприємних сюрпризів та незапланованих витрат в аеропорту.

Лише після того, як ви переконаєтеся, що ваші сумки та валізи відповідають встановленим параметрам, сміливо починайте збиратись. А після того, як закінчите, зважте, все те, що берете із собою — можливо, вам доведеться залишити щось удома чи перепакувати.

Беруть зайве

Зазвичай люди схильні брати у відпустку забагато речей, але використовувати з них тільки половину. Решта ж просто подорожує світом, займаючи місце та ускладнюючи пересування.

Добре продумайте, що потрібно взяти із собою. Одяг слід підібрати так, щоб з нього можна було скласти якомога більше комбінацій та використати у різних ситуаціях — і для відпочинку на пляжі, і для вечері у ресторані.

По теме:  10 порад для ідеальної соло-подорожі, які зроблять вашу мандрівку легкою та комфортною

Особливої уваги варте взуття. Якщо мова йде не про шльопанці чи сандалі, взуття займатиме занадто багато місця. Оберіть 2-3 універсальні пари з вашого гардероба, а найоб’ємнішу з яких взуйте у дорогу.

Раніше Полемика писала про те, як вибрати ідеальне помешкання для відпочинку, щоб не натрапити на шахраїв.