Досвідчені туристи знають, що найкращим часом для вильотів вважається перша половина дня.

Це пов’язано з тим, що після обіду підвищується ризик виникнення турбулентності та затримок авіарейсів. Однак влітку в це правило вносяться додаткові корективи.

Про це пише Полемика з посиланням на The Washington Post.

Експерти радять авіамандрівникам бронювати квитки на ранні рейси через екстремальні температури, з якими вже стикається багато популярних напрямків.

Справа в тому, що високі температури можуть впливати на зменшення ваги, яку літаки перевозять, що може призвести до затримок рейсів і навіть висадки «зайвих» пасажирів. Бувають і випадки, що рейси затримуються доти, доки не стане прохолодніше, або взагалі скасовуються.

Ба більше, у спекотні дні в салоні літака, який стоїть на злітно-посадковій смузі перед зльотом або після приземлення, може бути дуже душно. У такому разі у пасажирів, які застрягнуть на злітній смузі в очікуванні вильоту, може погіршитися самопочуття.

І хоча авіакомпанії зроблять все можливе для охолодження літаків, досить часто ці зусилля марні. Тому пасажирам радять у літній період обирати рейси рано вранці або пізно ввечері, оскільки під час цих рейсів виникає менше проблем, пов’язаних зі спекою.

По теме:  Чернобыль в этом году могут посетить рекордное количество туристов

Чимало експертів з авіаподорожей пропонують туристам бронювати перший рейс дня. Це допомагає уникнути затримок через погодні умови, оскільки вони мають тенденцію накопичуватися протягом дня.

«Ніхто не любить літати о 5 ранку, але тоді прохолодніше, і літак найімовірніше вилетить вчасно», – зазначив викладач факультету авіації Університету Північної Дакоти Брайан Ділс.

Раніше Полемика писала про те, що не можна робити з валізами, щоб вони не загубились в аеропорту.