Влада Барселони веде боротьбу з нестачею житла, забороняючи здавати квартири туристам.

Таким чином влада намагається дати можливість молоді та людям із середнім достатком жити в місті.

Варто зазначити, що заборона набуде чинності через 5 років.

У Барселоні дедалі важче винайняти житло місцевим, через величезний потік туристів. Так, щороку місто відвідує близько 7 млн туристів, основна маса яких зупиняється саме в орендованих квартирах. Про це пише Полемика з посиланням на Bild.

Як зазначив мер міста Жауме Колбоні, з 2029 року в Барселоні буде повна заборона на здачу квартир для відпочинку туристам. За його словами, це допоможе вивести 10 тисяч квартир для відпочинку на ринок оренди або продажу.

Мер додав, що за останні 10 років оренда за житло в Барселоні зросла на 70%, в той час, як вартість квартири для купівлі зросла на 40%.

«Ми не можемо допустити, щоб молоді люди, які хочуть покинути батьківську домівку, були змушені виїхати з Барселони», — заявив Колбоні.

Туризм в Іспанії

У курортних містах протягом останніх кількох років спостерігається зростання невдоволення масовим туризмом. Це стало причиною масових акцій протесту в Барселоні, на Майорці та Канарських островах.

По теме:  Топ-4 напрямки Європи, де можна уникнути натовпів туристів цього літа

Іспанці заявляють, що туристи винні у зростанні цін, руйнуванні довкілля, заторах, а також у тому, що через них місцеві жителі не можуть знайти доступне житло.

Раніше Полемика писала про те, чому влітку краще обирати ранні авіарейси.