All inclusive
Туристи поділяються на дві групи – одні вважають відпочинок в форматі all inclusive («все включено») нудним, а інші навпаки люблять його за зручність.

Однак усі погоджуються, що харчування за такою системою має свої ризики, особливо якщо йдеться про більш бюджетні курорти.

Фахівець компанії зі страхування подорожей Good to Go Грант Вінтер розповів про небезпеку таких курортів. Він зазначив, що їжа та напої в країнах, що розвиваються, можуть містити мікроби та збудники захворювань, таких як холера, тиф і гепатит А. Також у багатьох мандрівників нерідко виникає блювота та діарея. Про це пише Полемика з посиланням на Daily Express.

Як не отруїтися в all inclusive

Завжди пийте бутильовану воду

На курортах, особливо якщо йдеться про бюджетний варіант, варто пити лише бутильовану воду, оскільки це завжди найбезпечніший варіант. За словами експерта, важливо також переконатися, що кришка пляшки добре закрита, перш ніж пити її.

Якщо ви не маєте доступу до бутильованої води, вживайте тільки кип’ячену водопровідну воду, і не забувайте використовувати таблетки хлору або йод для стерилізації води.

«Однак завжди уникайте тривалого впливу йоду – цей метод не є найкращим, якщо ви робите це більше одного або двох разів», – попередив Вінтер.

По теме:  Украинским туристам на заметку: Новые правила поведения в историческом центре Рима

Приходьте до шведського столу раніше

Завжди намагайтеся приходити на шведський стіл «все включено» раніше, щоб отримати свіжішу їжу.

Уникайте їжі, над якою дзижчать мухи. Щоб знизити ризик зараження, рекомендується їсти тільки ті сирі фрукти та овочі, які ви очистили самі.

Не додавайте лід у напої

Як зазначає експерт, у багатьох випадках кубики льоду зроблені з неочищеної водопровідної води, що може призвести до захворювання.

Пам’ятайте про небезпеку харчового отруєння

Перед тим, як замовити певну їжу в екзотичних місцях, варто переконатися, що її приготували з дотриманням усіх санітарних вимог.

«Вживання тропічної риби, яка не була приготована належним чином, може призвести до отруєння сигуатерою, а непастеризовані молочні продукти, як-от морозиво від вуличного торговця, можуть містити сальмонелу, кишкову паличку, лістерію або кампілобактер, що призводить до харчового отруєння», – пояснює експерт.

Не забувайте про особисту гігієну

Завжди мийте руки після туалету і перед їжею або приготуванням їжі. Також варто мати із собою спиртовмісний гель для рук, щоб використовувати його, коли ви вирішили харчуватися поза готелем.

По теме:  В Казахстане придумали, как уровнять цены на лекарства в аптеках

Раніше Полемика писала про те, які речі не можна забирати з готелю після відпустки.