Гран-Канарія
У листопаді туристи неохоче подорожують Європою.

Справа в тому, що більшості «пляжних» країн сезон уже позаду, а до різдвяних ярмарок ще далеко. Проте не всі знають, що подорожі в міжсезоння часто обходяться дешевше, та й в цей період важко знайти натовпи туристів.

Експерти назвали три чудових напрямки в Європі, які варто відвідати саме у листопаді. Ці місця зачарують своєю осінньою атмосферою, подарувавши незабутній відпочинок. Про це пише Полемика з посиланням на видання Which?

Перуджа, Італія

Місто належить до регіону Умбрія. Воно розташоване на вершині пагорба між Римом і Флоренцією і зустрічає гостей комфортною середньою температурою 13 градусів тепла в листопаді.

Перуджа приваблює мандрівників своїм прекрасним історичним центром, оточеним оборонними стінами, де маленькі церкви вклинюються між різнокольоровими будиночками і численними арочками.

При цьому Умбрія, як найзеленіший регіон Італії, здивує туристів смачними продуктами – від трюфелів і оливкової олії до вина і шоколаду.

З 15 до 24 листопада в Перуджі проходить 10-денний фестиваль Eurochocolate, під час якого можна відвідати виставки шоколадного мистецтва, подивитися вуличні вистави, натхненні шоколадом, і, звісно ж, скуштувати найкращі кондитерські вироби з усього світу.

По теме:  Чому магазини в Європі не працюють в неділю і чи можуть запровадити таке правило в Україні

Крит, Греція

Найбільший грецький острів, на якому температура повітря у листопаді становить +19 градусів, пропонує мандрівникам насолодитися стародавніми пам’ятками, природною красою і просторими пляжами, але із суттєвою перевагою – в цей період тут дуже мало туристів. Ще навіть є можливість скупатися в морі, оскільки середня температура води в листопаді все ще становить 20 градусів.

Замість регіональної столиці Іракліона експерти радять відпочивальникам їхати захід у Ханью – одне з найкращих приморських міст Середземномор’я. У його венеціанському старому кварталі 14-го століття можна знайти елегантні ресторани і традиційні таверни, а серед прилеглих визначних пам’яток – природний заповідник Елафонісі з його рожевими піщаними пляжами і безтурботним озером Курнас.

Гран-Канарія, Іспанія

Третій за величиною серед Канарських островів зустрічає туристів цілорічним сонцем, комфортною температурою повітря (у листопаді тут +21 градус) та неймовірними пейзажами.

У цьому місяця ви ще зможете відпочити на пляжах із чорної лави та білого піску, при цьому відвідуючи природні басейни, ботанічні сади та золоту пустелю в дюнах Маспаломаса без зайвих натовпів і без палючого сонця.

По теме:  Як подорожувати поїздами у Європі дешевше: корисні поради

Особливо експерти радять звернути увагу на курорт Пуерто-де-Моган, розташований на малонаселеному західному узбережжі острова. Його гавань із малоповерховими апартаментами та арками, вкритими квітами, вражає відвідувачів, які також зможуть насолодитися стравами у місцевих ресторанах.

Раніше Полемика писала про те, як перевірити готельний номер на наявність клопів.