За результатами досліджень, вживання бананів ефективніше знижує артеріальний тиск, ніж зменшення кількості солі у раціоні.

Про це розповідає Полемика із посиланням на публікацію The Telegraph.

Скільки треба їсти плодів, щоб отримати корисний ефект

Як встановили вчені, щоденне споживання додаткового грама калію, що еквівалентно двом середнім бананам, чашці шпинату або великій солодкій картоплі, є чи не найпростішим способом боротьби з високим кров’яним тиском.

Медики рекомендують щодня споживати 3,5 грама калію, а солі — не більше 6 грамів.

Фахівці з Інституту глобального здоров’я імені Джорджа в Імперському коледжі Лондона провели аналіз досліжєень замінників солі, в якому протягом п’яти років спостерігали за 20 995 людьми в Китаї, які або перенесли інсульт, або були у віці старше 60 років і мали високий артеріальний тиск.

У той час як половина респондентів не виключала зі свого раціону звичайну кухонну сіль, іншій половині дали «замінник солі», у якому чверть солі, відомої хімічно як хлорид натрію, була замінена хлоридом калію.

Результати дослідження були вражаючими. Як виявилось, ті, хто споживав сіль, збагачену калієм, мали нижчий рівень артеріального тиску, а також меншу ймовірність інсульту та серцевих захворювань.

По теме:  Лекарства, которые могут повлиять на менструальный цикл

Новий аналіз, оприлюднений в Journal of Human Hypertension, показав, що до 80% зниження тиску досягнуто завдяки збільшенню калію, а не зниженням споживання солі.

Таким чином, збільшення щоденного споживання калію на грам знижує рівень систолічного артеріального тиску (верхнього показника) в середньому на два міліметри ртутного стовпа.

Нагадаємо, у Польщі невідомі пошкодили українську сільськогосподарську продукцію.