Закреп - це дуже делікатна проблема, з якою часто стикаються деякі люди.

На щастя, є такі продукти, які можуть допомогти випорожнятись.

Що варто їсти, щоб комфортно сходити в туалет, розповідає Полемика з посиланням на РБК-Україна (проект Styler).

Що потрібно їсти для регулярного випорожнення кишківника

Такі продукти, як солодка картопля, насіння чіа, авокадо та квасоля, допоможуть покращити процес дефекації, але, за словами дієтолога Лорен Манакер, чорнослив посідає перше місце, коли вам потрібно сходити в туалет.

«Чорнослив — це найкращий засіб для допомоги людям, яким потрібна допомога в дефекації. Дані, опубліковані в Clinical Nutrition, показали, що люди, які їли чорнослив, значно більше збільшували вагу та частоту стільця порівняно з людьми, які не їли чорнослив», — розповіла спеціаліст.

Як чорнослив допомогає

Як пояснює Манакер, в чорносливі міститься три основні компоненти, які надають йому здатності полегшувати запор: клітковина, сорбіт і фенольні сполуки.

Чорнослив вважається ефективним природним засобом від запорів завдяки вмісту в ньому клітковини, яка регулює роботу кишечника.

Клітковина необхідна для здорового випорожнення, оскільки ця поживна речовина пом’якшує та додає «об’єм» вашому стулу. Це робиться шляхом поглинання води, що додає вагу та допомагає уникнути водянистих випорожнень, яким важче відходити. До того ж в чорносливі міститься цукровий спирт під назвою сорбіт, який має природний проносний ефект.

По теме:  Как спастись от алкоголизма?

Одне дослідження, опубліковане в The American Journal of Gastroenterology, прийшло до висновку, що сорбітол із чорносливу здатен полегшити запор, збільшити нормальний стул і зменшити твердість випорожнень у пацієнтів із хронічним запором.

І, нарешті, чорнослив багатий фенольними сполуками, які можуть допомогти стимулювати роботу кишечника.

Згідно з дослідженнями, ці фенольні рослинні сполуки мають проносні властивості, які допомагають чорносливу знімати запор.

Як саме вживати чорнослив

Якщо не подобається смак чорносливу, на щастя, є багато інших способів включити його у свій раціон.

«Чорнослив можна додавати в смузі, курячі страви і навіть десерти», — каже Манакер.

Також можна використовувати чорнослив у якості намазки, зробити пюре, щоб підсолодити деякі з ваших улюблених соусів, або нарізати його та додати як солодку начинку до свого улюбленого салату. Незалежно від того, як ви їх їсте, чорнослив є одним з найкращих продуктів, які ви можете їсти для загального здорового травлення.

Раніше Полемика писала про продукти, які мають бути щодня вдома, якщо хочете позбутись зайвих кг.