Шкіра обличчя надовго залишиться пружною, якщо регулярно робити масаж за допомогою скребка Гуаша.

Дана процедура не займає багато часу, проте ефект від неї — наче після ліфтингу.

Про те, позбутись носогубних зморшок, розповідає Полемика із посиланням на публікацію косметолога Ольги Позднякової в Instagram.

Як позбутись носогубних зморшок

«Візьміть скребок Гуаша і глибокими круговими рухами пройдіться від зони маріонеток до «крила» носа так, як це показано на відео. Повторіть таких три проходи. Якщо виникає почервоніння — то це добре», — пояснює експерт.

Далі потрібно продовжувати рух вздовж спинки носа круговими глибокими рухами. Дану процедуру необхідно повторити тричі.

Після цього скребком розтягуємо тричі м’яз біля носа. Рухи мають бути зверху вниз. Тоді плавно пройтись скребком по щоці, як це показано на відео.

«Поставте скребок на кут 45 градусів і рухайтесь від спинки носа і до вух, а тоді м’яко опустіться до шиї і зони лімфатичних вузлів», — радить косметолог.

Далі необхідно поставити скребок трошки нижче і продовжувати рухатись тільки вздовж вух і опуститись вздовж шиї до зони лімфатичних вузлів. Також три підходи.

По теме:  Що можна їсти перед сном, щоб не нашкодити здоров’ю

Далі аналогічні рухи повторюємо на другій половині обличчя.

Як часто треба робити масаж, щоб досягти ефекту

Експерт зазначила, що ці прийоми чудово допомогають позбутись зморшок та набряків. Рекомендується робити їх по крему або олійці для масажу обличчя. Комплекс таких простих вправ можна застосовувати тричі на тиждень, а для найкращого результату — раз на тиждень робити повноцінний масаж обличчя.

Водночас Позднякова наголошує, що під час масажу обличчя мають бути відчуття на межі «боляче-приємно», але не такі, щоб доводилося терпіти.

Раніше Полемика писала про те, які продукти мають бути щодня вдома, якщо хочете позбутись зайвих кг.