За словами науковців, перегляд телевізора може бути корисним, якщо дивитися його правильно.

Про це пише Полемика з посиланням на UA Vestnik.

Провідний дослідник позитивної психології з Пенсільванського університету Мартін Селігман зазначає, що позитивні емоції є одним з будівельних блоків благополуччя. Перегляд позитивних серіалів і фільмів по телевізору сприяє посиленню позитивних емоцій.

Як додає психолог з Університету Північної Кароліни Барбара Фредріксон, позитивні емоції можуть мати довгостроковий і стійкий вплив на благополуччя.

Крім того, позитивні емоції мають безпосередній вплив на організм. Вчені встановили, що позитивні емоції можуть «нейтралізувати» негативні наслідки неприємних фізичних симптомів, пов’язаних з емоціями, такими як стрес або тривога.

Відповідно до результатів дослідження, початкова частота серцевих скорочень (ЧСС) респондентів була виміряна до того, як вони були введені в тривожний стан, коли їх попросили підготувати промову на невідому тему. Після цього учасникам випадковим чином показували уривок з фільму, в якому продемонстровані веселощі, задоволення, нейтральні емоції або печаль.

Після перегляду учасникам знову виміряли ЧСС. Як виявилось, у тих, хто спостерігав за веселощами і задоволенням на екрані, ЧСС поверталася до вихідного значення значно швидше, ніж у учасників, які пережили нейтральні або негативні емоції.

По теме:  В яких продуктах найбільше пластику та чим він небезпечний для організму

Раніше Полемика писала про те, чому AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 по всьому світу.