Компанія AstraZeneca заявила про те, що почне відкликати свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі.

Компанія пояснила це рішення виключно з комерційних міркуваннь  – препарат не користується попитом. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Postfactum та The Telegraph.

Раніше повідомлялось, що напередодні шведсько-британська фармацевтична компанія-виробник вакцин проти COVID-19 AstraZeneca вперше визнала в суді, що існує ймовірність спричинення рідкісних побічних ефектів від використання препарату. Зокрема, утворення тромбів та зниження рівню тромбоцитів у крові.

Відомо про 51 справу проти AstraZeneca, у яких вона звинувачується у смерті або отриманні серйозних ушкоджень. Від компанії вимагають виплатити 100 млн фунтів. В свою чергу компанія заперечує твердження, що вакцина викликає тромбоз із синдромом тромбоцитопенії, однак у документі, який було передано у лютому до Високого суду, визнає поодинокі випадки такого явища.

В цьому ж документі компанія заявляє, що тромбоз може виникнути навіть за відсутності вакцинації, додаючи, що для визначення причинно-наслідкового зв’язку в кожному окремому випадку будуть потрібні свідчення експертів.

Раніше Полемика писала про те, чому дорослим не можна користуватися дитячою косметикою.