Постійні відключення світла в Україні та спека призводять до швидкого псування продуктів.

Але не варто забувати про збалансоване харчування, бо воно також допомагає подолати стрес

Як правильно харчуватись у таких умовах, що краще обирати, розповідає Полемика з посиланням на допис дієтолога Юлії Коваль в Instagram.

Що важливо знати про їжу в таких умовах

З урахуванням тривалих відключень світла та високої температури повітря, не готуйте продукти у великій кількості, бо вони швидко псуються, що підвищує ризик харчових отруєнь. Якщо маєте змогу приготувати їжу, то розраховуйте на 1-2 прийоми.

Найголовніше зараз – планування раціону та закупівля продуктів, яким не потрібне приготування, а тому мають бути завжди в холодильнику.

Важливим правилом здорового харчування є збалансованість. В нагоді вам може стати такий інструмент, як Гарвардська тарілка, яка демонструє нам, що кожен прийом повинен містити білки, жири, вуглеводи у правильному співвідношенні.

Джерела білків

  • Консерви — тунець у власному соку, печінка тріски
  • Хумус
  • М’ясні слайси
  • Квасоля — біла та червона консервована, зелений горошок без доданого цукру
  • Горіхи та насіння
  • Яєчний білок
По теме:  Чи загрожує Україні блекаут взимку 2024 і які регіони у зоні найбільшого ризику

Клітковина

  • Ягоди
  • Овочі
  • Зелень

Джерела вуглеводів

  • Цільнозерновий лаваш
  • Хлібці
  • На крайній випадок — каші швидкого приготування

Дієтолог зазначила, що жири будуть завжди іти в компанії цінного білка. Це може бути печінка тріски, авокадо, або додавання в раціон оливкової олії.

Раніше Полемика писала про те, кому не підійде інтервальне голодування.